Foto: Publicitātes foto

Pagaidām nav skaidrs, vai Latvijas talantīgais rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs nākamsezon startēs kādā no pasaules čempionāta klasēm.

Jau ziņots, ka Nitišs, pārstāvot "SET Promotion" komandu, aizvadītajā sezonā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta "SuperCar" klases sacensībās, panākumu nodrošinot tieši Latvijas posmā Biķernieku trasē.

"Iepriekšējā sezona tikai aizvadīta ļoti labi un varētu teikt, ka mēs šādu rezultātu jau gaidījām," sacīja 22 gadus vecais sportists. "Esot četrus gadus pasaules čempionāta apritē, bija sarežģīti pieņemt lēmumu par startēšanu Eiropas čempionātā, tomēr sacensības izvērtās visai spraigas. Cilvēki sekoja līdzi, turklāt sacensību laikā pievienojās gan "Peugeot", gan "Audi" komandu pārstāvji, kas iedeva papildus atpazīstamību šīm sacensībām un padarīja līmeni augstāku."

"Jau no sezonas sākuma zinājām, ka nebūs viegli un mūsu komanda bija kā roka ar cimdu bez liekām personām un no katra, izspiežot maksimumu. Tas arī deva rezultātu, turklāt prieks, ka uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā izdevās izcīnīt tieši Rīgas posmā, tādēļ viss bija ļoti labi. Uzvaru gan varēju izcīnīt jau Francijas etapā, tomēr tajā visi komandā nespējām demonstrēt iepriekš rādīto sniegumu. Pēc šī posma guvām mācību, jo neizpildījām pat minimālo uzdevumu tajā," atklāja autosportists.

Nitišs uzskata, ka lēmums aizvadītajā sezonā pievienoties Eiropas čempionātā bija pareizs. Iepriekšējos četrus gadus pirms dalības Eiropas čempionātā Nitišs bija startējis pasaules čempionāta "SuperCar" klasē, tomēr pēdējo sezonu laikā tajā viņa rezultāti bija kritušies.

"Sākumā šķita smagi, tomēr šobrīd varu pateikt, ka ne mirkli to nenožēloju. Pasaules līmenī bija grūti, jo nebraucu pa vietām un biju morāli salūzis. Arī citiem mūsu komandā nebija prieka, taču šogad visi atkal atguvām pozitīvo enerģiju un emocijas. Man pašam atgriezās azarts, pašvērtējums un gandarījums par to, kādēļ mēs vispār piedalāmies sacensībās," sacīja Nitišs.

Par nākamās sezonas plāniem Latvijas rallijkrosa pilotam vēl nav skaidrības.

"Par to vēl pāragri runāt, jo tikko beidzies pasaules čempionāta pēdējais posms un šobrīd, visticamāk, sāksies visaktīvākais darbs ar komandām un sadarbības partneriem. Protams, man pašam gribētos zināt ātrāk, ko darīšu nākamsezon, bet tas tik laicīgi nenotiek," noteica Nitišs.

Latviešu braucējs neapstiprināja, ka primārais mērķis nākamsezon ir startēt pasaules čempionātā.

"Grūti teikt, jo šobrīd daudzas lietas pasaules čempionātā mainās un nevar saprast, kurš kuru klasi pārstāvēs, ar kādu tehniku piedalīsies un cik braucēju būs uz starta. Ir ļoti daudz nezināmo un, sākot komunicēt ar komandām, nonāksim pie kopsaucēja. Jānoskaidro, kur mums būs finansiāli iespēja nonākt, un kur mēs iegūsim lielāku pievienoto vērtību," atklāja Nitišs.

"Teorētiski ir iespēja, ka es varētu turpināt startēt arī Eiropas čempionātā, taču tajā ir seši posmi, kas sadārdzina visu pasākumu. Ņemot vērā, ka izmainījusies likumdošana saistībā ar sportistiem un ziedojumiem, varētu būt, ka līdz galam sešus posmus mums nebūtu iespējams nobraukt finanšu trūkuma dēļ," finansiālo situāciju raksturoja sportists.

Pagaidām arī nav zināms, vai Nitišs turpinās pārstāvēt "Set Promotion" komandu, taču sportists apgalvo, ka būs priecīgs un pārsteigts, ja izdosies tikt skaidrībā par nākamo sezonu līdz jaunajam gadam.

Nitišs 2013. gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super1600" klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta "SuperCar" klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet pēc tam finansiālu iemeslu dēļ Nitišs pārgāja uz Eiropas čempionāta "SuperCar" klasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!