Foto: ERC MEDIA

Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis svinīgā ceremonijā Parīzē saņēmuši 2018. gada Eiropas rallija čempionu balvas.

Kā zināms, Mārtiņš Sesks šosezon triumfēja Eiropas rallija čempionātā junioru (U27) un ERC3 ieskaitē.

Šo sezonu Mārtiņš Sesks aizvadīja "ADAC Opel Rallye Junior Team", kļūstot par pirmo Latvijas autosportistu — pilntiesīgu rūpnīcas atbalstītu rallija pilotu. Viņa pārstāvētā "ADAC Opel Rallye Junior Team" uzvarēja ERČ komandu iekskaitē.

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) apbalvošanu organizēja seriāla rīkotāji "Eurosports Events" un to apmeklēja gandrīz 150 viesi – sportisti, komandu vadītāji, amatpersonas un partneri.

"Saņemot balvu jutu lielu gandarījumu un pozitīvas emocijas, jo šī pirmā ERC sezona bija ļoti nozīmīga manā autosporta karjerā," saka Mārtiņš. "Tā bija ne tikai interesanta, bet arī pārsteigumiem un pārbaudījumiem bagāta. Esmu patiesi priecīgs, ka man apkārt ir bijusi laba komanda, kas spējusi atbalstīt un palīdzējusi sasniegt mērķi. Šodien zinu, ka esmu gatavs strādāt, lai kāptu augstāk."

"Iepriekšējos gados ieguldījām smagu darbu treniņos, likām kopā rallija "puzles" gabalus, izstrādājot savu konkrēto braukšanas un treniņu sistēmu. Priecājos, ka esam gājuši pareizā virzienā un ERC rezultāti parādīja, ka varam būt labākie Eiropā ar šī brīža zināšanām un izpratni," saka Mārtiņa treneris Uldis Briedis. "Jāpiebilst, ka esam arī daudz ko iemācījušies no šīs sezonas, lai varētu turpināt strādāt pie attīstības un sasniegtu vēl augstākus mērķus".

"Izbaudīju šo sportisko rallija sezonu un esmu priecīgs, ka pirmais ERC posms bija īpaši eksotisks ar atmiņā paliekošiem dabas skatiem, savukārt kā stūrmanis patiesi izbaudīju Čehijas ceļus. Emocionāli visīpašāko mirkli tomēr piedzīvojām mājās, Liepājā, pēdējā Vecpils posma finišā, kad zinājām – sezona ir veiksmīgi noslēgusies," stāsta Mārtiņa stūrmanis Renārs Francis. "Dalība ERC apbalvošanā ir lielisks punktiņš uz "i", taču, runājot par pašu ceremoniju, gribas paslavēt savējos, jo pie mums Latvijā apbalvošanas ceremonijas tiek organizētas daudz augstākā līmenī, svinīgāk un īpašāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!