Foto: Gints Mucenieks
Jūra pavisam noteikti vilina ne tikai gada tveicīgākajā laikā, bet savs šarms un spēks tai ir arī aukstākajos gada mēnešos. Ja ir vēlēšanās to sajust, vērts doties uz Carnikavu, kur decembra sākumā tika atklāta garākā promenāde uz jūru ar cieto segumu.

Taka ir 1800 metrus gara un caur skaisto dabas parku "Piejūra" stiepjas līdz pašai jūrai – tieši tas vislabāk raksturo nesteidzīgu pastaigu šajā pusē. Kā skaidrojām jau iepriekš, jaunā promenāde ir vienīgā Carnikavas novadā, turklāt Latvijas mērogā tā ir vienīgā ar cieto segumu, kas stiepjas teju divu kilometru garumā.

Carnikavas promenādes betona plātņu segumā ietverts Līvu ceļa raksta koncepts, attēlojot trīs krāsu – melna, balta, sarkana – vilni kā Gaujas un piekrastes simbolu. Savukārt apmeklētāju ērtībām šajā posmā izveidotas arī vairākas atpūtas vietas ar soliņiem un velostatīviem. Carnikavas promenādē papildus izvietota veselības takas informācija ar aicinājumu vingrot dabā.

Foto: Gints Mucenieks

Cieto segumu kāpu zonā nomaina koka laipas, savukārt pirms noejas uz jūru ir izveidota koka skatu platforma, no kuras pārredzēt horizontu. Ja ziemas laikā nemaz tik bieži nav sanācis paviesoties pie jūras, iespējams, būsi pārsteigts, cik skaisti daba izgreznojusi piekrasti.

"Tūrisma Gids" atgādina, ka Carnikavas novadā, Garciemā, šī gada izskaņā tika izveidota vēl viena pastaigu taka līdz jūrai. Par to lasi plašāk šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!