Foto: fb.com/501030423611496/

Kādā noliktavā Bulgārijas pilsētā Blagoevgradā atrasti 11 pamesti, vēl ne reizi neizmantoti 1994. gada BMW 5. sērijas (E34 – rūpnīcas indekss) automobiļi. Plānots, ka tagad tie tiks pārdoti izsolē.

No 11 atrastajiem 1994. gada nelietotajiem automobiļiem 10 ir sedani, bet viens – universālis "Touring". Vairums no tiem ir "520i" modifikācijā ar 150 ZS sešcilindru benzīna dzinēju, bet daži arī jaudīgākā "525i" versijā (192 ZS).

Pēc provizoriskas informācijas, šos BMW savulaik iegādājies kāds uzņēmums, kas vēlējies radīt Bulgārijā pirmo automobiļu nomas servisa centru. Tomēr kādēļ tā arī neviens no iegādātajiem BMW ne reizi nav izbraucis no noliktavas, netiek precizēts.

Kā redzams kāda Bulgārijas autoservisa "Facebook" profilā publicētajās fotogrāfijās ar šo unikālo atradumu, tad vairākiem automobiļiem pat interjera detaļas ir vēl rūpnīcas oriģinālajā iepakojumā. Tomēr dažiem spēkratiem ir arī bojāts virsbūves krāsojums. Neskatoties uz to, visi BMW ir ideālā tehniskā kārtībā – kā no rūpnīcas.

Ņemot vērā, ka automobiļi nav jaudīgākās un iekārojamākās BMW 5. sērijas versijas, tādas izsolē varēšot pārdot par aptuveni 15 tūkstošiem eiro, lēš nozares speciālisti. Salīdzinājumam, piemēram, Eiropā lielākajā transportlīdzekļu pārdošanas sludinājumu portālā Mobile.de ir tikai viens tā paša laika perioda "BMW 518i" ar mazāk nekā 50 tūkstoš nobraukumu, par to īpašnieks prasa četrus tūkstošus eiro.

E34 ir trešās paaudzes BMW 5. sērija, kas tika ražota periodā no 1987. līdz 1996. gadam, izgatavojot 1,3 miljonus vienību. Tas bija pieejams kā sedans un pirmo reizi arī kā universālis "Touring". Modeļa standarta versijas bija ar indeksu no "518i" līdz "540i", tāpat bija pieejama arī sportiskā "M5" versija, kas bija pēdējais sērijveidā pilnībā ar rokām saliktais BMW.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!