Vizuāli iespaidīga avārija notikusi rallijreidā "Africa Eco Race", kur tieši septītā ātrumposma finišā sadūrās divi bagiji, turklāt abi ir no vienas komandas.

Šajā rallijreidā dalībnieki startē atšķirīgā laikā un paši izvēlas, kādā secībā izbraukt kontrolpunktus, orientējoties kartē un ar kompasu. Tādējādi blakus divi spēkrati nokļūst ļoti reti, bet, ja avārija arī notiek, tad parasti vienatnē – uzbraucot kādam šķērslim (piemēram, akmenim) vai neveiksmīgi piezemējoties lēcienā no stāvas smilšu kāpas.

Tomēr šoreiz sadursme notika starp diviem dalībniekiem – krievu Sergeju Kuprijanovu (melnais bagijs) un francūzi Dominiku Loru (dzeltenais bagijs). Turklāt pēc sestā ātrumposma Lors bija līderis ar 22 minūšu pārsvaru no tuvākā sekotāja, kamēr Kuprijanovs bija astotajā pozīcijā.

Abi sportisti brauc ar vienādu "Optimus" bagiju franču komandā "MD Rallye Sport Team". Šie bagiji ir ar aizmugurējo riteņu piedziņu un 400 zirgspēku jaudīgu 6,2 litru "Chevrolet" V8 motoru.

Avārijas dēļ abi sportisti bija spiesti izstāties no sacensībām, tādēļ līdera statusu pārņēma Žans-Pjērs Strudo, kurš arī pārstāv šo pašu komandu.

"Africa Eco Race" ir vairāku dienu maratons Ziemeļāfrikas tuksnešos. Sacīkšu trase stiepjas pa Dakaras rallijreida klasisko maršrutu – Marokā, Mauritānijā un Senegālā. Svinīgais starts šīm sacensībām tika dots 30. decembrī Monako, bet Āfrikā nonāca 1. janvārī. "Africa Eco Race" finišs plānots 13. janvārī Dakarā. Tikmēr oficiālais Dakaras rallijreids norisinās Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!