Foto: Shutterstock

Apkures sezona rit pilnā sparā, tāpēc tiem, kas mājokļus kurina paši, darba ir pietiekami daudz. Lai gan šķiet, ka mūsdienās mājas kurina vien ar briketēm, tomēr ir vairāki cilvēki, kas tomēr priekšroku dod klasiskai vērtībai – malkai.

"Tava Māja" no savas padomu vācelītes sarūpējusi virkni noderīgu padomu tieši par malku, tās uzglabāšanu un citiem noderīgiem knifiņiem par šo kurināmo.

Malkas izvēle nav no tām vieglākajām, jo ir jāizvēlas par labu kādai no koksnēm. Vai zināji, ka, piemēram, alkšņa malka teju vai nemaz nedūmo, bet priedes vai egles malka rada lielu darvas un sodrēju daudzumu? Kādu malku vislabāk izvēlēties un kas jāņem vērā tās izmantošanā, lasi plašāk šajā rakstā. Tāpat ne mazāk svarīga ir pareiza malkas uzglabāšana – tai ir jābūt kvalitatīvai un labi izžuvušai.

Maldinošs ir priekštats, ka malka bojā mājokļa interjeru. Ir tik ļoti daudz dažādu un radošu risinājumu, lai savā mājoklī novietotu malku. Tai nav jābūt nosviestai pie plīts vai kamīna durtiņām kaudzē, malkas kaudzīti var padarīt par īstu interjera odziņu mājoklī. Šajā rakstā varēsi aplūkot sešas radošas idejas malkas krāvumiem mājoklī.

Ja arī tev ir kāds padoms par malkas uzglabāšanu, izvēli vai sagādi, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī raksti e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!