Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieki iesākuši jaunās sezonas pirmo posmu, Montekarlo ralliju. Pēc piektdien vakarā aizvadītajiem diviem ātrumposmiem sacensību vadībā izvirzījies igaunis Ots Tanaks ("Toyota").

Montekarlo rallija vadībā Tanaks izvirzījās jau pēc pirmā ātrumposma, bet pēc otrā palielināja savu pārsvaru līdz deviņām sekundēm. Otrais šobrīd ir pašreizējais pasaules čempions Sebastjens Ožjērs ("Citroen"), kurš startēja pirmais.

Trešajā pozīcijā, 14,3 sekundes aiz igauņu ekipāžas, ir beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"). Viņa titulētais komandas biedrs, daudzkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs, kurš tikai īsi pirms sacensībām atgriezās no Dakaras rallija, ir astotais, 55 sekundes aiz Tanaka.

Pirmie ātrumposmi bija klasiski Montekarlo rallija "dopi" apledojušos kalnu ceļos, kur īpaši svarīga ir pareiza riepu izvēle. Abu posmu garums bija nedaudz virs 20 kilometriem.

"Mūsu debija "Hyundai Motorsport" sanāca tīri laba, lai arī sākums nebija viegls. Pirmais ātrumposms nebija tik slikts, lai gan nav viegli sacensības sākt ar nakts "dopu" un apledojušiem ceļiem," saka deviņārtējais WRC čempions Lēbs, kurš izvēlējās visas četras radžotās riepas. "Pirmajā posmā viss bija kārtībā, bet otrajā riepu izvēle nebija pareizā un tas mūs atmeta uz devīto vietu. Mēs, iespējams, nenovērtējām starpību starp "slick" un četrām ziemas riepām. Taču mēs aizkļuvām līdz finišam un tas ir svarīgākais."

Problēmas pirmajā ātrumposmā piemeklēja divkārtējo Latvijas čempionu Kalli Rovanperu, kurš startē WRC2PRO ieskaitē. Viņš "dopa" uzvarētājam Tanakam zaudēja 12 minūtes un vēl divas ar pusi minūtes otrajā.

Piektdien ekipāžām paredzēta pirmā pilnā sacensību diena ar sešiem ātrumposmiem, kuru koējais garums ir vairāk nekā 120 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!