Latvijas čempione "Ventspils" sestdien svinēja uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 99:79 (, 23:27, 24:25, 23:17) pārspēja "Ogri".

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Džonatans Erledžs, 18 punktus guva Rihards Lomažs, 15 punkti bija Usmanam Dramē, bet 13 punkti un deviņas atlēkušās bumbas - Ronaldam Zaķim. Ogrēniešiem 25 punktus guva Edgars Lasenbergs, bet 16 punkti bija Kristapa Dārgajam.

Kurzemnieki šonedēļ zaudēja cerības uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, bet Latvijas-Igaunijas līgā pašmāju čempioniem ir 19 uzvaras 20 spēlēs, kas dod līderpozīciju kopvērtējuma tabulā. Ventspilnieki sezonu sāka ar zaudējumu Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet tagad ir 19 uzvaru sērijā.

Savukārt "Ogre" šobrīd ir pārliecinoši ceturtā, izcīnot 15 uzvaras 20 mačos. Ogrēnieši apvienotajā čempionātā bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas.

Abu komandu iepriekšējā mačā sīvā cīņā ar 94:92 uzvarēja "Ventspils". Abas vienības pērn tikās Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, kur pārāki ar 3-1 bija ventspilnieki.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) sestdien negaidīti ar rezultātu 76:70 (, 25:16, 16:13, 20:20) viesos pārspēja Igaunijas vicečempioni "Tartu Universitāti".

Vidzemes vienībā rezultatīvākais ar 24 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Edmunds Elksnis, 20 punktus guva Jānis Kaufmanis, 11 punkti bija Mārim Ziediņam, bet desmit - Klāvam Dubultam. Mājiniekiem ar 16 punktiem izcēlās lietuvietis Arns Veļička.

"Valmiera Glass"/ViA gadu iesāka ar divām uzvarām pēc kārtas, bet nākamajās četrās cīņās tika ciesti trīs zaudējumi. Arī "Tartu Universitāte" aizvada salīdzinoši neveiksmīgu sezonas nogriezni, kurā uzvaras mijas ar zaudējumiem.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī pirms četriem mēnešiem, kad valmierieši svinēja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 106:98.

Latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars sestdien "Jūrmala"/"Betsafe" komandā debitēja ar 27 punktiem un uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā. Jūrmalnieki viesos ar rezultātu 99:96 (, 24:22, 20:22, 18:29, 14:11) pagarinājumā pārspēja Tallinas "Kalev"/TLU vienību.

Mačam bija jāsākas plkst.17, taču Igaunijas komandas mājvietā sāka tecēt jums, tādējādi cīņa tika pārcelta uz Tallinas "TalTech" laukumu un sākās divas stundas vēlāk.

Vecvagars ar 27 punktiem bija rezultatīvākais "Jūrmala"/"Betsafe" rindās, bet 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas bija Kārlim Lasmanim.

Jūrmalas basketbolisti janvārī pēc četru zaudējumu sērijas svinēja trīs uzvaras pēc kārtas, taču pēc tam atkal bija piedzīvojuši divas neveiksmes. Savukārt "Kalev"/TLU janvārī tikās tikai ar Latvijas komandām, vispirms ciešot trīs zaudējumus pēc kārtas, bet mēneša pēdējā mačā pārspējot valmieriešus.

Pirmajā aplī abu komandu cīņā "Jūrmala"/"Betsafe" cieta zaudējumu ar rezultātu 71:74.

Vecavagars "Jūrmala"/"Betsafe" rindas papildināja pirms spēles Tallinā. 25 gadus vecais basketbolists sezonu iesāka Polijas augstākās līgas klubā Ščecinas "King Wilki Morskie". Viņš laukumā devās desmit spēlēs, vidēji gūstot 7,9 punktus, veicot 1,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas.


Standings provided by Sofascore LiveScore

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!