Foto: F64

Rīgas domes Satiksmes departaments Jorģa Zemitāna tiltu plāno atjaunot vien 2021. gadā, portālu "Delfi" informēja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pērnā gada vasarā veiktajā inspekcijā eksperti Zemitāna tilta nestspēju atzina par apmierinošu, taču defektu apjoma dēļ mudināja to atjaunot vai pārbūvēt trīs gadu laikā.

Lai gan Satiksmes departaments gatavo pārbūves iepirkuma dokumentāciju, tā orientējoši sāksies vien 2021. gadā, pastāstīja Ahuna-Ozola.

Līdz pārbūves sākšanai Satiksmes departaments sola veikt ikdienas uzturēšanas darbus, lai novērstu satiksmei bīstamas situācijas.

Kad Zemitāna tiltam pērnā gada martā nobruka margas, Satiksmes departaments solīja līdz 2018. gada izskaņai izsludināt iepirkumu par tilta pārbūves būvprojekta izstrādāšanu. Rīgas pilsētas pašvaldības Iepirkumu sadaļā šāds konkurss nav atrodams.

Pērn dažādus Zemitāna tilta nesošo konstrukciju defektus konstatēja arī Būvniecības valsts kontroles birojs. Piemēram, konstrukcijām vairāku gadu garumā izveidojies izsalums.

Vēstīts, ka no otrdienas, 5. februāra, lielo un bīstamo bedru dēļ uz Zemitāna tilta ieviests 30 km/h ātruma ierobežojums, kā arī uzstādīta ceļa zīme, kas brīdina par nelīdzenu ceļu.

Satiksmes departaments skaidroja, ka bedres rodas strauju gaisa temperatūras izmaiņu ietekmē.

Pilnsabiedrībai "Daugavas labā krasta uzturētājs", kas saskaņā ar līgumu nodrošina transporta būvju ikdienas uzturēšanu, Satiksmes departaments uzdevis nodrošināt pastiprinātu diennakts Zemitāna tilta brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties veiktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!