Foto: Publicitātes attēli

22. februārī pulksten 14 Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks atklāta pastāvīgā ekspozīcija "Pietura Ogre", kas ogrēniešiem un pilsētas viesiem piedāvās saistošu un saturiski bagātu vēstījumu par pilsētas kultūrvēsturisko attīstību.

"Pietura Ogre" – tā ir vieta, kur apstāties un iepazīt Ogres pilsētas bagāto un daudzveidīgo vēsturi. Skatīt vietas, cilvēkus un notikumus, kas veidojuši pilsētu tādu, kādu mēs to redzam šodien.

Foto: Publicitātes attēli

Jaunā ekspozīcija būs kā ekskursija laikā, metot lokus cauri gadsimtiem un atskatoties uz pilsētas senāko vēsturi, kad Ķentes pilskalnā apmetās pirmie iedzīvotāji, līdz pat laikam, kad Ogre izpelnījās ievērību kā iecienīts kūrorts. Tāpat ekspozīcijā iepazīstami laiki, kad Ogre kļuva atpazīstama, pateicoties Ogres trikotāžas kombinātam. Gadu gaitā Ogre, atrodoties pie senā Daugavas ūdensceļa un Rīgas-Daugavpils transporta maģistrāles, piedzīvojusi gan uzplaukumu, gan sagrāvi, tomēr spējusi pārvarēt pārbaudījumus, un šogad februārī atzīmē savu 91 jubileju.

Foto: Publicitātes attēli

Ekspozīciju veido vairākas tematiskās daļas – Ķentes pilskalns un vecā Rīga; Ogre un Ikšķiles muiža; Ogre – gaisa un peldu kūrorts, pilsēta padomju laikā, Ogres trikotāžas kombināts.

Foto: Publicitātes attēli

Ekspozīciju papildina mūsdienīgas digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas – projekcijas, skaņu dušas, interaktīva karte, video un audio materiāli, ļaujot Ogres vēsturi iepazīt neparastā un aizraujošā veidā. Nebūs garlaicīgi arī mazākajiem muzeja apmeklētājiem – atbilstoši ekspozīcijas tēmām vairākās vietās bērni varēs darboties un spēlēties.

Foto: Publicitātes attēli

Jaunā ekspozīcija tapusi ar Ogres novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Māksliniecisko risinājumu veidojis mākslinieks Ģirts Boronovskis. Šeit eksponēti priekšmeti arī no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Arheoloģijas departamenta, Jūrmalas pilsētas un Rīgas Jūgendstila muzeja.

Foto: Publicitātes attēli

Muzejs atvērts darbadienās no pulksten 10 līdz 17. Sestdienās un svētdienās no pulksten 12 līdz 16. Pirmdienās muzejs slēgts. Savukārt ko vēl apskatīt un izbaudīt Ogres pusē, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!