Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Bentley" izstrādājusi sava apvidus automobiļa "Bentayga" īpaši sportisko modifikāciju "Speed". Tādējādi britu autoražotājs atguvis pasaulē visātrākā sērijveida apvidus automobiļa titulu, ko uz laiku bija piesavinājies "Lamborghini Urus".

Kad debitēja "Bentley Bentayga" ar 608 zirgspēku motoru, tā ar 301 km/h maksimālo braukšanas ātrumu kļuva par visātrāko apvidnieku pasaulē. Drīz pēc tam šo titulu laupīja "Lamborghini Urus" apvidnieks, kas spēja paātrināties līdz 305 km/h. Savukārt jaunā "Speed" modifikācija spēj braukt par 1 km/h ātrāk – ar 306 km/h.

Maksimālā braukšanas ātruma pieaugumu par 5 km/h "Bentley" panācis, sešlitru W12 turbomotora jaudu palielinot no standarta 608 ZS līdz 635 ZS, tikmēr griezes moments palicis tāds pats – 900 ņūtonmetru.

No vietas līdz 100 km/h "Bentley Bentayga" versijā "Speed" paātrinās 3,9 sekundēs. Salīdzinājumam: "Lamborghini Urus" šo pašu disciplīnu paveic 3,6 sekundēs, bet 550 ZS jaudīgais "Porsche Cayenne Turbo" – arī 3,9 sekundēs.

"Bentley Bentayga Speed" modifikācijā palielināta ir ne tikai motora jauda, bet arī mainīts astoņpakāpju automātiskās pārnesumkārbas un pilnpiedziņas sistēmas regulējums. Tāpat balstiekārta ir padarīta nedaudz cietāka, bet izplūdes sistēmas skanējums – dobjāks.

Vizuāli atpazīt "Speed" versiju varēs pēc tonētiem lukturiem, lielāka aizmugurējā spoilera, "Speed" plāksnītes un 22 collu riteņu diskiem. Par papildu samaksu šim automobilim pieejamas keramiskās bremzes, ar alkantaru pāršūti sēdekļi un 22 virzienos regulējami sēdekļi.

Plašākai sabiedrībai "Bentley Bentayga Speed" pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!