Franču kompānija "Lazareth Auto-Moto" publicējusi video ar savu lidojošā motocikla modeli "LMV 496", kas spējīgs braukt kā pa koplietošanas ceļiem, tā arī lidot gaisā.

"Lazareth LMV 496" ir aprīkots "Maserati" automobiļu 4,7 litru V8 motoru, kas attīsta līdz 470 zirgspēku jaudu. Savukārt lidošanas režīmā motocikls izmanto vēl četras turbīnas.

Ņemot vērā, ka "Lazareth" hoverbaika uzdevums ir arī lidot, tad tā svaram jābūt pēc iespējas mazākam. Šim nolūkam tas izgatavots no oglekļa šķiedras un kevlāra kompozītmateriāliem – rezultātā transportlīdzeklis sver 400 kilogramu.

Franču lidojošais motocikls ir aprīkots ar četriem savāžamiem riteņiem, kuri no vertikāla stāvokļa horizontālā savāžas ar attiecīgas pogas nospiešanu centrālajā panelī. Katra riteņa statnē ir iebūvēta turbīna – tās visas kopsummā nodrošina 1300 zirgspēku jaudu un 2800 ņūtonmetru griezes momentu.

Lidojuma režīmā uz mērinstrumentu paneļa tiek norādīta visa pilotam nepieciešamā informācija – ātrums, augstums, GPS dati un turbīnu apgriezieni.

"Lazareth LMV 496" tiks izgatavots ierobežotā sērijā. Kompānija šo transportlīdzekli ir arī sertificējusi, lai to Eiropas Savienībā drīkstētu legāli izmantot gan braukšanas, gan lidošanas režīmā. "Lazareth LMV 496" cena ir ap 190 tūkstošiem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!