Foto: Publicitātes attēli

Uzņēmums "Orkla Latvija" noslēdzis "Laimas" ražotnes būvniecības iepirkumu. Konkursā, izvērtējot 12 saņemtos pieteikumus, par jaunās ražotnes būvnieku izvēlēta būvkompānija "Merks", portālu "Delfi" informēja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Līguma kopsumma ir 8 920 000 eiro. Jau tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu, lai ražotnes celtniecību Ādažos uzsāktu šajā pavasarī un 2020. gadā sāktu ražošanu jaunajās "Laimas" mājās. Iegādātajā zemes gabalā jau ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

"Jaunā ražotne būs pamats augstākās klases saldumu ražošanai Latvijā, kā arī sniegs nozīmīgu ieguldījumu nākotnes attīstībā. "Laima" vienmēr ir augusi kopsolī ar laiku, un šis projekts ir nākamais ievērojamais solis pretī tālākai izaugsmei, kā arī konkurētspējas stiprināšanai" stāsta Didrihsons.

Konkursā kopumā tika saņemti 12 pieteikumi gan no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem, gan starptautiskiem koncerniem.

"Laimas" sortimentu veido vairāk nekā 200 dažādi šokolādes saldumi, kā arī tas turpina pilnveidoties un attīstīties. Līdz pat jaunās ražotnes darbības uzsākšanai Rīgā turpināsies "Laimas" saldumu ražošana ar specializāciju, ražojot šokolādes konfektes, šokolādes un graudaugu batoniņus, šerbetus, zefīrus, vafeļu konfektes, vafeļu tortes, marmelādes un arī "Laimas" ekskluzīvos, ar rokām gatavotos saldumus.

Tiek uzsvērts, ka "Laimas" Latvijas komanda turpina strādāt pie inovatīvām receptūrām, turklāt jaunajā "Laimas" ražotnē Ādažos atradīsies moderna attīstības laboratorija, kas ļaus attīstīt un pilnveidot arvien jaunus produktus.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Orkla Latvija" tuvāko gadu laikā investēs vairākus miljonus eiro jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā. Šīs investīcijas papildinās vairāk nekā 23 miljonus eiro, ko pēdējo četru gadu laikā "Orkla" jau ir ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā Latvijā.

Ņemot vērā paziņojumu par cepumu un vafeļu kompetenču centra būvniecību, 2018. gadā tika pieņemts lēmums aptvert abu projektu kopējo attīstību, izmantojot tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām. Tas garantēs to, ka gan "Laimas" ražotnes, gan jaunās cepumu un vafeļu ražotnes projekti tiek izstrādāti atbilstoši vienādiem standartiem.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā. Strādājot Latvijā kopš 1996. gada, "Merks" ir uzkrājis ievērojamu pieredzi, uzbūvējot vairāk nekā 120 dažādas sarežģītības objektus, pazīstamākie no kuriem ir "Arēna Rīga", "Swedbank" centrālā biroja ēka, koncertzāle "Lielais Dzintars". Būvkompānija "Merks" ietilpst Baltijas būvniecības tirgus līdera "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997. gada tiek kotētas Tallinas Nasdaq biržā.

"Orkla Latvija" ir organizācija, kas apvieno divus uzņēmumus – SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija", kuru kopējais apgrozījums 2017. gadā bija 112,6 miljoni eiro. "Orkla Latvija" pārstāv tādus Latvijā iemīļotus zīmolus kā "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta", "Abba" un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!