"Tik dzidri zils kā Vidusjūrā!" šādi nomaļo Lāčkroga ezeru raksturo fotogrāfs Egons Lācis, kas neslēpj savu pārsteigumu par dabas tūrisma atradumu Kurzemes pusē. "Ūdens ir tik tīrs, ka, šķiet, to varētu arī dzert. Pērn biju Kiprā un varu droši apgalvot, ka šeit ūdens ir dzidrāks un, protams, tīrāks nekā Vidusjūrā. Domāju, šis ezers būs jaunatklājums visā Latvijā, un pat igauņi brīnīsies, jo viņi uzskata, ka tikai pie viņiem ir šādi ezeri visā Baltijā, proti, Entu ezeri."

Kā stāsta ceļotājs un fotogrāfs, informāciju par skaisto ezeru uzgājis internetā, bet tā bijusi ļoti skopa – izdevies atrast vien divas fotogrāfijas, kas uzņemtas pirms gada, kā arī dažus teikumus garu aprakstu. Tādēļ nedēļas nogalē pats devies apskatīt un atrast Lāčkroga ezeru. Izrādījies, ka tas nav diez ko grūti – ezers atrodas kādus 200 metrus no ceļa, un šis attālums jāmēro kājām. "Nevienu zīmi par privātīpašumu neredzēju. Blakus ir tikai dzīvojamā māja, bet tā izskatījās pamesta. Vieta ir ļoti vientuļa un tukša," saka Egons Lācis.

Ja izdodas atrast ūdenstilpni, paveras neaprakstāmi skaists skats, jo ūdens ir pavisam skaidrs un ļauj ielūkoties dzelmē. Interesanti, ka pat satelīta kartē iespējams saskatīt tā tirkīzzilo krāsu. Ezeru ieskauj jauktu koku mežs. Šis skaistais dabas dabas objekts izveidojies kaļķu karjera vietā, un šī ieža dēļ avotu ūdens pildītā tilpne arī ieguvusi savu krāšņo krāsu. Fotogrāfs iesaka turp doties skaidrā un saulainā laikā – tad ūdens burvību varēs novērtēt pilnībā.

Ezers atrodas netālu no Rendas, kur ir arī citi skaiti dabas objekti, piemēram, Māras kambari un Īvandes ūdenskritumi. Par tiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!