Apvidus automobiļi "Suzuki Jimny" un "Mercedes-Benz" G-klase ir savā ziņā līdzīgi ne tikai ar savu joprojām "kantaino" dizainu, bet arī pozicionējumā – bezkompromisa apvidnieki katrs savā cenas kategorijā, kas šajā gadījumā atšķiras pat desmitkārtīgi. Cik "Suzuki Jimny" nepieciešami, lai virves vilkšanā pieveiktu jauno "Mercedes-AMG G63" modeli, noskaidroja "YouTube" kanāls "Carwow".

"Mercedes-AMG G63" ir aprīkots ar četrlitru V8 turbomotoru, kas attīsta 585 zirgspēku jaudu un 850 ņūtonmetru griezes momentu. Šis robustais luksusa apvidnieks sver 2,5 tonnas.

Skaidrs, ka jaunam "Suzuki Jimny" vienam pašam nav izredžu pret tik iespaidīgu monstru. Video sižetā izmantota "Jimny" modifikācija ar 100 zirgspēku 1,5 litru benzīna dzinēju, kā griezes moments ir 130 Nm. Šāds apvidnieks sver nedaudz virs tonnas.

Sižetā no sākuma "Jimny" stājas pret "G63" viens pret vienu. Rezultāts viegli paredzams. Arī diviem "Jimny" nebija pa spēkam pretoties "G63" virves vilkšanā. Video autoriem bija sarūpēti trīs "Jimny" – vai ar šādu trīskāršo japāņu spēku bija pietiekami, lai pievarētu vācu "G63", skatieties video!

Latvijā "Suzuki Jimny" maksā no 16 290 eiro, bagātīgākajai versijai sasniedzot 20 990 eiro cenas atzīmi. Savukārt jaunā "Mercedes-Benz" G-klase maksā no 95 tūkstošiem eiro, kamēr "Mercedes-AMG G63" cena ir desmitkārt augstāka par "Suzuki" bāzes cenu – 160 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!