Foto: F64
Latvijas hokeja izlases aizvadījusi pēdējo treniņu pirms pasaules čempionāta, bet tā noslēgumā uz ledus kopā ar izlases spēlētājiem devās arī parahokeja pārstāvji.

Parahokejs vai para ledus hokejs (kā to dēvē Starptautiskā Paralimpiskā komiteja un Latvijas Paralimpiskā komiteja), jeb kamanu hokejs ir paralimpiskā komandu sporta disciplīna. Parahokejs sper pirmos soļus Latvijā, lai sasniegtu lielo mērķi – piedalītos 2026.gada paralimpiskajās spēlēs.

Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Aigars Kalvītis un izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs saņēma parahokeja suvenīrus - veltes no nesenā pasaules čempionāta parahokehjā, kurš pulcēja rekordlielu skatītāju pulku klātienē. Čehijas pilsētā Ostravā pasaules čempiona rīkotājiem izdevās uz parahokeja spēlēm pulcināt gandrīz 65 tūkstošus skatītāju klātienē, bet populārāko no čempionāta cīņām – mājinieku Čehijas izlases maču ar ASV izlasi Čehijas sabiedriskajā televīzijā skatījās ap 180 tūkstoši hokeja līdzjutēju.

LHF dāvināja parahokeja spēlētājiem nepieciešamo ekipējumu - hokeja spēles ķiveres.

2019.gada septembrī plānots vērienīgs starptautisks pieredzes apmaiņas pasākums – vairāku dienu treniņnometne. Pasākums risināsies septembra pirmajā nedēļā un līdz tam parahokeja spēlētāji Latvijā rīkos gan demonstrācijas dienas, iepazīstinot ar šo sporta veidu, gan trenēsies, lai septembrī starptautiski atzītu treneru vadībā jau varētu ievērojami pilnveidot savas prasmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!