Foto: F64

Lipmanu ģimenes jaundibinātais uzņēmums SIA "Liplat Holding" ieguvis papildu 22,66% zāļu ražotāja "Grindeks" akciju, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka līdz ar to patlaban kompānijas lielākā akcionāra "Liplat Holding" īpašumā ir 72,6% "Grindeks" akciju.

Kā ziņots, iepriekš par 22,66% "Grindeks" akciju pārdošanu paziņoja ar likvidējamo "ABLV Bank" saistītā "AmberStone Group". Paziņojumā nebija teikts, kam akcijas pārdotas.

"Grindeks" kapitālu veido 9,585 miljoni akciju 1,4 eiro nominālvērtībā. Kompānijas lielākais akcionārs ir Lipmanu ģimenes izveidotais uzņēmums "Liplat Holding", kuram Kirovs Lipmans un viņa sieva Anna Lipmane nodeva visas viņiem piederošās "Grindeks" akcijas, kuras iepriekš kopumā veidoja 49,94%.

Lipmanam pieder 66,61% "Liplat Holding" daļu, Lipmanei - 33,31%, bet Filipam Lipmanam - 0,08%.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) Kirovam un Filipam Lipmaniem piemēroja 131 250 eiro soda naudu par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu un vienojusies ar Lipmaniem par "Grindeks" akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma izteikšanu līdz šā gada augusta beigām.

"Liplat Holding" ar 33,4 miljonu eiro pamatkapitālu tika nodibināts, Lipmanu ģimenei sākot priekšdarbus "Grindeks" akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai.

"AmberStone Group" ir 2013.gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda meitaskompānijas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. "AmberStone Group" ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir "ABLV Bank", kurai pieder 24,28% holdingkompānijas akciju.

LETA jau vēstīja, ka "Grindeks" koncerna apgrozījums 2018.gadā bija 145,5 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt koncerna zaudējumi bija 9,7 miljoni eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!