Foto: DELFI

Ceturtdien, 23. maijā, Rīgā tika atklāts britu superauto markas "McLaren" oficiālais dīlercentrs "McLaren Riga", kas nodrošinās ne tikai šīs markas automobiļu tirdzniecību, bet arī servisu. Salona atklāšanas ietvaros notika arī jaunā "McLaren GT" superauto Eiropas mēroga pirmizrāde.

Par jauno "McLaren GT" superauto ražotājs paziņoja pavasarī notikušajā Ženēvas autoizstādē, tomēr pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar to publicēja 15. maijā. Un tikai nedēļu vēlāk šis superauto piedzīvojis savu Eiropas mēroga pirmizrādi tieši Latvijā.

"McLaren GT" superauto, kā jau liecina tā abreviatūra (Grand Tourer), ir paredzēts ne tikai ātrai braukšanai, bet arī pielāgots garākiem pārbraucieniem. Sportiskā auto bagāžas nodalījumu (tāds ir gan priekšā, gan aizmugurē) kopējais tilpums ir 570 litru. Automobilis ir aprīkots ar 620 zirgspēku jaudīgu V8 motoru, kas sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 3,2 sekundēs un maksimāli sasniedz 326 km/h.

"McLaren GT" cena Latvijā ir no 201 tūkstoša eiro (ieskaitot PVN).

"Strādājot luksusa automašīnu tirgū jau vairāk nekā 10 gadus, redzam pieprasījumu pēc šī segmenta automašīnām un esam pārliecināti, ka kopā ar "McLaren Automotive" atbalstu, tuvāko gadu laikā Baltijas automašīnu parku un ielas padarīsim krietni interesantākas," komentē Valdis Spredzis, "Luxury & Sports Cars SE" valdes priekšsēdētājs.

300 kvadrātmetru plašais "McLaren Riga" dīlercentrs atrodas Kārļa Ulmaņa gatvē. Neskaitot jauno "GT" modeli, tajā vēl var iegādāties arī tādus "McLaren" superauto modeļus, kā "570S Coupe", "570GT", "570S Spider", "600LT Coupe", "600LT Spider", "720S Coupe" un "720S Spider".

"McLaren" automobiļu marka tika dibināta 1985. gadā. Plašākā sabiedrībā tā vislabāk ir pazīstama ar 90. gadu superauto "McLaren F1", kas vairāk nekā 10 gadus noturēja pasaulē visātrākā sērijveida automobiļa titulu. Tuvāko piecu gadu laikā "McLaren" plāno savu piedāvājumu palielināt līdz 18 modeļiem un to modifikācijām, bet izlaides apjomu – līdz 6000 vienībām gadā. Interesanti, ka "McLaren" to plāno panākt tikai ar superauto modeļiem, jo apvidus auto modeli, kā citi superauto ražotāji, savā piedāvājumā neplāno.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!