Foto: Publicitātes foto

Latvijas autorallija pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Krišjāņa Caunes ekipāža pēc sestdien veiktās Sardīnijas rallija pirmās dienas pakāpusies uz piekto vietu "Junior WRC" klasē.

Sardīnijas rallijā, kas ir junioru pasaules čempionāta trešais posms, sestdien notika seši grunts seguma ātrumposmi.

Vēl pēc pirmās dienas "LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" automašīnu, atradās sestajā vietā, tomēr pēc dienas otrā "dopa" izdevās junioru ieskaitē pacelties jau uz piekto pozīciju, kas arī tika noturēta. Tiesa, latvieši lieki neriskēja, cenšoties sacensības aizvadīt līdz galam, bet sekmīgākais no ātrumposmiem Seskam ar Cauni bija dienas noslēdzošais – 28 kilometrus garu distanci izdevās veikt kā trešajiem ātrākajiem savā klasē.

Pēc kopumā 15 ātrumposmu veikšanas ekipāža ierindojas piektajā pozīcijā, no līdera zviedra Denisa Rodstrema ekipāžas atpaliekot par trim minūtēm un 46,3 sekundēm.

Savukārt kopējā ieskaitē pašmāju sportisti atrodami 28. pozīcijā, līderim igaunim Otam Tanakam ("Toyota") zaudējot 30 minūtes un astoņas sekundes.

Otrais kopējā ieskaitē ir pirmās dienas līderis Dani Sordo no Spānijas ("Hyundai"), kurš no Tanaka atpaliek 25,9 sekundes, bet trešais ir soms Tēmu Suninens ("M-Sport Ford"), zaudēdams 42,9 sekundes.

Rallijs turpināsies svētdien, kad norisināsies četri noslēdzošie "dopi". Rallija laikā ekipāžām pa grunts seguma ceļiem būs jāveic 19 ātrumposmi 313,04 kilometru garumā.

Junioru WRC pirmajā posmā Zviedrijā latvieši izcīnīja sesto vietu, bet otrajā etapā Korsikā izstājās. Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Sezonas kopvērtējumā Sesks ar nopelnītiem 11 punktiem ir septītais, kamēr līderim Tomam Kristensonam no Zviedrijas ir 47 punkti.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!