Foto: Publicitātes foto
Šveicē izsolīs vairāk nekā 10 superauto, kas saistībā ar apsūdzībām korupcijā konfiscēti Ekvatoriālās Gvinejas viceprezidentam Teodorinam Obiangam Nguemas.

Pēc izsoles rīkotāja "Bonhams" aplēsēm, šī konfiscētā superauto kolekcija ir vismaz 11 miljonus eiro vērta. Izsolē gūtie līdzekļi tiks novirzīti Ekvatoriālās Gvinejas sociālajām programmām.

48 gadus vecais viceprezidents Teodorins Nguema Obiangs ir ar naftu bagātās Āfrikas valsts prezidenta Teodora Obianga Nguemas dēls. Prezidents ir Āfrikā visilgāk valdošais līderis.

Abi tiek apsūdzēti naftas peļņas izmantošanā saviem nolūkiem, kā arī par sistemātiskām represijām pret opozīciju. Aptuveni 70% no Ekvatoriālās Gvinejas 1,2 miljoniem iedzīvotāju dzīvo nabadzībā. Obiangs ir zināms ar sava greznā dzīvesveida izrādīšanu sociālajos tīklos.

Viceprezidentam jau iepriekš nav gājis gludi ar ārvalstu varasiestādēm. 2017. gadā tiesa Francijā piesprieda viņam trīs gadu nosacītu cietumsodu par korupciju un konfiscēja viņa aktīvus Francijā, tostarp vairāk nekā 100 miljonus eiro vērtu villu Parīzē.

Tajā pašā gadā Šveice konfiscēja 11 viņam piederošus luksusa automobiļus. Izmeklētāji uzsvēra, ka viņš ir izlaupījis savas valsts naftas bagātības, lai pirktu luksusa lietas, tostarp privāto lidmašīnu un Maikla Džeksona piemiņas lietas.

Fotogrāfijās redzami Ekvatoriālās Gvinejas viceprezidentam četri vērtīgākie konfiscētie superauto – "Lamborghini Veneno Roadster", "Koenigsegg One:1", "McLaren P1" un "Bugatti Veyron". Visvērtīgākais no tiem ir "Lamborghini" rodsters, kas izgatavots tikai deviņās vienībās un maksāja vairāk nekā četrus miljonus eiro. Visticamāk, izsolē tas tiks pārdots vēl dārgāk, jo ir jebkura superauto kolekcionāra sapnis. Vēl šajā izsolē no Āfrikas valdnieka dēla konfiscētajiem auto tiks piedāvāts "Ferrari Enzo", "LaFerrari", "Aston Martin One-77" un "Ferrari F12tdf".
Foto: AFP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!