Foto: G.Davidovs
Ja ar ģimeni prāto, ko šajās brīvdienās iesākt, lūk, ideja – brauc uz Vecpiebalgu, kur iespējams pavadīt nesteidzīgi skaistu dienu. Sadarbojoties ar Vecpiebalgas tūrisma speciālistiem, "Tūrisma Gids" piedāvā interesantu maršrutu, kas patiks kā lieliem, tā maziem.

Brežģa kalna skatu tornis


Skatu tornis atrodas ainaviskā vietā, starp Taurenes un Vecpiebalgas pagastiem, vietējās nozīmes ceļa P30 malā. Brežģa kalna pakājē atrodas stāvlaukums, no kura būs iespējams mērot ceļu, pievarot kāpienu Brežģa kalnā un iekarojot pašu skatu torni. No torņa paveras patīkams skats, kas mudinās uz ģimenes mēroga fotosesiju. Plašāk par šo skatu torni lasi te.

Foto: Linda Lielauza

Rika zoo

Rika zoo atrodas pašā Latvijas sirdī – lauku saimniecībā, kurā pieejamas dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Saimniecībā iespējams ne tikai baudīt dabas ainavas, bet arī apskatīt alpakas, ar kurām kopā iespēja pastaigāties pa gleznainajiem Piebalgas pakalniem.

Lai dotos apskatīt šo mini zoo, nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 26623637.

Foto: L.Prūse

Vecpiebalgas ūdensrozes


Pašā Vecpiebalgas pagasta centrā atrodas ūdensrožu dīķi. No maija līdz septembrim te zied dažādu krāsu ūdensrozes. Šiem dīķiem pabraukt garām nav iespējams! Dīķi atrodas izvietoti abās P30 ceļa pusēs. Bērniem šķiet aizraujoši, ka šeit var barot zivtiņas - tās ēdīs maizi teju vai no rokas. Ir iespēja ūdensrozes arī iegādāties, lai tās vēlāk pārstādītu savā piemājas dīķī.

Foto: G.Davidovs

Piebalgas porcelāna fabrika


No Vecpiebalgas centra tālāk jādodas uz Inešu pagastu. Inešos atrodas Latvijā vienīgā porcelāna fabrika. Ekskursijas laikā varēs apskatīties, kā top porcelāns, kāds tas izskatās, kā to veido un arī tiks dota iespēja pašiem veikt porcelāna apgleznošanu, ko paņemt sev līdz kā piemiņu no Piebalgas.

Lai izmantotu šo iespēju, iepriekš nepieciešams pieteikties, zvanot pa tālruni 28451800.

Ciemošanās pie biškopja

Apciemojot zemnieku saimniecību "Piebalgā ievākts medus", biškopis Aivars Radziņš, kurš starp citu ieguvis arī kultūras zīmi "Latviskais mantojums", izvadās pa bišu taku, sīki un smalki pasniegs saistošu informāciju par bitēm un to kopšanu, kā arī sniegs iespēju palūkoties uz tām. Saimniecība piedāvā arī iespēju katram interesentam pagatavot savu vaska sveci, kā arī iegādāties Piebalgā ievāktu medu un citus bišu produktus.

Nepieciešama iepriekšēja vizītes pieteikšana. Tālrunis saziņai – 29493629.

Foto: L.Prūse

Latvijas etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcija "Vēveri"

"Vēveri" ir brīvdabas muzejs, kur varēs gan izskrieties pa plašo teritoriju, gan ieskatīties, kā cilvēki dzīvojuši senos laikos. "Vēveros" būs iespēja izmēģināt savus talantus aušanas prasmē uz lielām, īstām stellēm, kā arī varēs pamēģināt malt graudus ar īstu dzirnakmeni. Protams, jāaiziet arī uz dzirnavām!

Kārļa Skalbes memoriālais muzejs "Saulrieti"

Griežoties atpakaļ no "Vēveriem", vietā, kur kādreiz bijušas kolhoza darbnīcas, ceļš ved augšup kalnā, kur atrodas norāde uz "Saulrietiem". Šeit bērni varēs izspēlēt lielo pasaku spēli un apskatīt, kā dzīvojis Latvijas pasaku ķēniņš. "Saulrieti" noteikti iekaros ar savu šarmu, bet mazākos ģimenes locekļus varētu būt grūti atraut no rotaļu istabas.

Foto: L.Prūse

Atpūtas komplekss "Chill up"

Atpūtas komplekss "Chill up" atrodas līdzās Alauksta estrādei. Atpūtas kompleksā būs sniegta iespēja gan mesties peldē Alauksta ezera dzidrajos ūdeņos, vizināties ar laivām, SUP dēļiem vai iemēģināt savas spējas veikparkā. Atpūtas komplekss sniedz iespēju iznomāt kā velosipēdus, tā arī kvadraciklus bērniem. Kompleksā būs iespējams arī rezervēt naktsmītni, lai savu piedzīvojumu Piebalgā turpinātu no rīta.

Iepriekš iespējams noskaidrot visu sev nepieciešamo, sazinoties pa tālruni 20377207.

Foto: chillup.lv
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!