Foto: Shutterstock kolāža
Lai atvieglotu čaklo konservētāju pūles, no "Tasty" recepšu apcirkņiem izvēlējāmies vienkārši pagatavojamus salātus ziemai, kurus var pagatavot bez pasterizēšanas. Katlā ar piedevām savārītās bietes, gurķus, tomātus, papriku, kabačus, kāpostus vai citus dārzeņus atliks vien saliet burciņās, un lieta darīta!

Lai burkās sapildītie salāti bez pasterizēšanas nesabojātos, ir svarīgi, lai konservēšanai izmantojamās burkas un vāciņi būtu pietiekami tīri. Pieredzējušas saimnieces skaidro, ka pietiks ar to, ja konservēšanai paredzētos traukus mājas apstākļos tīri izmazgāsi un izkarsēsi cepeškrāsnī. Turpat, sterilā vidē, arī atdzesē un tikai tad tajos pilda konservējamos produktus. Ja pildīšanai izmantosi karstas, vēl neatdzesētas burkas, tās var saplaisāt. Pastāv arī citi paņēmieni trauku sterilizēšanai – par tiem stāstījām šajā rakstā.

Kaut gan burku karsēšana cepeškrāsnī ir biežāk izmantotais paņēmiens, atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni. Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku sagatavošana verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.

Lūk, te meklē 10 recepšu variācijas par lečo tēmu, starp kurām atradīsi arī tādas pašmāju konservēšanas entuziastu fantāzijas lidojuma pērles kā, piemēram, sēņu vai zaļu tomātu lečo, kā arī lečo Latgales gaumē (arī lielākā daļa lečo ir gatavojami bez pasterizēšanas), bet zemāk atradīsi 14 receptes ziemas salātiem bez pasterizēšanas – no bietēm, gurķiem, tomātiem, paprikas, kabačiem, kāpostiem un citiem sezonā aktuāliem dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!