Foto: Publicitātes foto
Ķīnas valstij piederošā autobūves grupa "Beijing Automotive Group Co" (BAIC) iegādājusies 5% akciju Vācijas autobūves uzņēmumā "Daimler", kura lielākais akcionārs pēdējā gada laikā ir tās Ķīnas konkurents "Geely", otrdien paziņoja "Daimler".

Zīmola "Mercedes-Benz" spēkratu ražotājs "Daimler" ilgstoši sadarbojies ar BAIC Ķīnā, un iepriekš pieļāvis, ka šī Ķīnas kompānija iegādāsies tā akcijas.

"Priecājamies, ka mūsu ilggadējais partneris BAIC tagad ir "Daimler" ilgtermiņa investors," sacīja Vācijas kompānijas vadītājs Ola Kelleniuss.

Abu kompāniju partnerībā jau vairākus gadus tiek ražotas "Daimler" automašīnas Ķīnā, un "Daimler" pieder nepilni 10% akciju BAIC meitasuzņēmumā "BAIC Motor", kura akcijas kotē Honkongas biržā.

Pērn "Geely" īpašnieks Li Šufu negaidīti iegādājās nepilnus 10% "Daimler" akciju. "Geely" pieder Zviedrijas autoražotājs "Volvo Cars".

BAIC tagad būs trešais lielākais akcionārs aiz "Geely", kuram pieder 9,69% "Daimler" akciju. Otrs lielākais īpašnieks ir Kuveitas valsts ieguldījumu fonds, kuram pieder ap 7% akciju.

Iepriekš trešais lielākais "Daimler" akcionārs bija autobūves uzņēmumu alianse "Renault-Nissan".

Pērn "Daimler" paziņoja, ka kopā ar BAIC investēs 1,5 miljardus eiro nākamās paaudzes "Mercedes-Benz" elektromobiļa komplektēšanas rūpnīcā, lai gan Vācijas autoražotājs arī attīsta elektromobiļus kopā ar "Geely".

Martā "Daimler" un "Geely" atklāja plānus Ķīnā ražot nākamās paaudzes elektrodzinēja automobiļus "Smart", kas ir viens no "Daimler" zīmoliem.

"Daimler" akcijas kotē Frankfurtes fondu biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!