Foto: F64
Lindes muižas parks atrodas Ķeguma novada Birzgales pagastā. Tā ir ļoti neparasta un maģiska vieta, jo koki veido interesantu, turklāt drūmās dienās, iespējams, pat nedaudz baismu atmosfēru.

Kā skaidrots Ķeguma novada mājaslapā, 1542. gadā Johanns fon Plettenbergs izveidoja muižu, bet 18. gadsimta vidū un 19. gadsimta sākumā ap to jau iekopta plaša saimniecība un izveidots skaists parks. Lai arī līdz mūsdienām no muižas palikuši vien 1767. gadā būvētie vārti, par piemiņu kādreizējai rosībai šeit gozējas žuburainie koki, kas pēc izskata, šķiet, aug ar saknēm uz augšu. Ķeguma novada mājaslapā teikts, ka tās ir Holandes liepas, turklāt parks sniedzas 7,4 hektāru plašumā.

Foto: F64

Gan Lindes muižas vārti, gan savdabīgais muižas parks iekļauts arī valsts nozīmes pieminekļu sarakstā.

Foto: F64

Kā "Tūrisma Gids" skaidrojis jau iepriekš, savā ziņā līdzīgu parku var atrast arī Katvaros, kur slejas skaista liepu aleja jeb "Billes" mežs. Plašāk par šo vietu lasi te.

Foto: F64

Ja šīs un pie reizes arī citu interesantu apskates objektu aplūkošana šķiet saistoša, jau izstrādātu maršrutu, kas vedīs no Rīgas līdz Ķegumam un citām vietām, iespējams atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!