Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdienas pievakarē pēc pakaļdzīšanās no Rīgas līdz pat Ogrei un vairāku šāvienu raidīšanas bēgoša "Audi" autovadītāja virzienā policijai veiksmīgi izdevies šoferi aizturēt.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka autovadītājs ilgstošo bēgšanu sāka pēc tam, kad nepakļāvās policistu likumīgajai prasībai spēkratu apturēt.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Jurēvica portālam "Delfi" pastāstīja, ka pēc sākotnējās informācijas trešdien ap pulksten 19.00 Rīgā, Maskavas ielā, "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās ceļu policijas prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. Ņemot vērā apstākļus, Valsts policija sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies policistu vairākkārtējai prasībai spēkratu apturēt, turpināja vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā. Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, iesaistījās papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP).

Pakaļdzīšanās turpinājusies līdz pat Ogrei, kur, lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietojusi šaujamieroci.

Automašīnai apstājoties, policisti konstatējuši, ka likumpārkāpējs ir guvis ievainojumus, tādēļ persona nogādāta medicīnas iestādē, lai saņemtu palīdzību.

Jurēvica norāda, ka pakaļdzīšanās laikā cietis arī vismaz viens policists, kurš nogādāts medicīnas iestādē, kā arī apskādēti vairāki transportlīdzekļi.


Aizturētais autovadītājs ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš atradās policijas meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs "Latvijas Televīzijai" sacīja, ka policistiem ir aizdomas, ka autovadītājs atradās alkoholisko vai narkotisko vielu ietekmē.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka pakaļdzīšanās laikā viena RPP ekipāža iekļuvusi negadījumā. Divi RPP darbinieki hospitalizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!