Foto: F64
Brocēnu novada Remtes pagastā meklējama skaista muiža, kuru jāapmeklē visiem "muižu medniekiem". Skaista parka ieskauta, te lepni izslējusies Remtes muiža.
Lai arī pirmās ziņas par esošu ēku šajā pusē fiksētas 1506. gadā, kā skaidrots Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas "Letonica" projekta mājaslapā "Zudusī Latvija", Remtes muiža veidojusies no viduslaiku pils, kura gan dabā vairs nav saglabājusies. Remtes muižas pils būvēta ap 1800. gadu, pēc tam tā postīta un atkal atjaunota. Šobrīd ēkā atrodas Remtes pamatskola.

Pili ieskauj arī vareni skaists un iekopts pils ainavu parks – tur atrodami gan daudzveidīgi stādījumi, gan dīķi un kanālu sistēma, kā arī dažādi interesanti objekti, tostarp Peldu un Medību tornis, Lāču būda, lapene, un citi.
Foto: F64

Protams, priecēs arī skaistie tiltiņi un kopējā atmosfēra. Parks veidots 19. gadsimta sākumā un plešas 26 hektāru plašumā, minēts Brocēnu novada mājaslapā.

Foto: F64
Brocēnu novadā ir vēl daudz varenu vietu, ko apskatīt. Uzkāp Cieceres ezera krasta skatu tornī, dodies uz Brocēnu mežparku un gaisa takām, izpēti cementa skulptūras un dodies uz Remtes sajūtu taku. Plašāk par apskates vietām šajā pusē lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!