Foto: instagram.com/halifaxnoiseathome/ ; instagram.com/evajensendesign

Lēnām jāsāk domāt par to, lai rudens drēgnajos mēnešos mājoklī būtu silti. Citi jau sāk laicīgi pasūtīt kurināmās briketes, bet daži vasaras laiku izmanto, lai veiktu remontarbus mājokļos, tajā skaitā arī krāsns uzlabošanu vai radiatoru nomaiņu. Šoreiz "Tava Māja" ir sarūpējusi iedvesmojošas idejas malkas uzglabāšanai ārā, kas var kalpot kā dekoratīvs elements dārzā!

Starp citu – šeit vari lasīt interesantu stāstu par Rimantu Ziedoni, kura māja ir kā malkas glabāšanas paraugs. Viņš arī dalās padomos, kā pareizi sakraut malku. Savukārt šajā rakstā atradīsi malkas ABC, kur ne tikai ir izskaidrota ieteicamākā izvēle, bet arī atklāti malkas uzglabāšanas knifi.

Atceries arī skursteņslaucītāja sniegto ieteikumu – par skursteņu tīrīšanu jādomā vasarā. "Nevajadzētu gaidīt puteni, jo no skursteņslaucītāju viedokļa tie ir jāiztīra vasaras mēnešu laikā, kad beidzas apkures sezona. Nevajadzētu gaidīt septembri vai oktobri," tā intervijā "Tava Māja" pērn uzsvēra SIA "Skursteņmeistars" vadītājs Guntis Brakmanis.

View this post on Instagram

A post shared by Luke Marlin (@marlinluke) on Mar 14, 2019 at 1:31am PDT


Šis malkas krāvums viennozīmīgi ir ļoti praktisks, jo iedaļās malka ir sašķirota – ir gan smalki zari, gan lielāka izmēra pagales.

View this post on Instagram

A post shared by Eva Jensen Design (@evajensendesign) on Jul 11, 2019 at 3:28pm PDT


Gluži kā vai siena gubas! Ja esi bažīgs par to, ka šādi malka salīs zem klajas debess, tad padomā par "cepurīti", piemēram, uzmeistaro to no koka vai arī izlīdzies ar plēvi.

View this post on Instagram

A post shared by halifaxnoise at home (@halifaxnoiseathome) on Jul 4, 2019 at 7:05am PDT

Stilīgs un ģeometrisks akcents pagalmā, kas nedaudz atgādina egles vai kalnus. Arī šajā gadījumā ir padomāts par jumta izveidi, lai laikapstākļi nevarētu apskādēt malku.

View this post on Instagram

A post shared by RS Hearth & Home (@rshearthandhome) on Jun 25, 2019 at 7:36am PDT

Šis viennozīmīgi būs viens sirsnīgs malkas krāvums!

View this post on Instagram

A post shared by Brittany & Jedidiah (@jb_heartfuel) on May 31, 2019 at 6:51am PDT

Savdabīgu "odziņu" iegūsi, ja šķietami neglītākās malkas pagales saliksi gar mājas sienu. Kā redzams attēlā, tad ir arī padomāts par to, lai malka nebūtu uz zemes.

View this post on Instagram

A post shared by Rachel (@towntoearth) on May 17, 2019 at 1:06am PDT

Noteikti radīsies jautājums - kā šādi izvietota malka nesabrūk? Kā norāda šīs idejas realizētājs, talkā ņemtas inženiera zināšanas. Malka viennozīmīgi izžūs no visām pusēm.

View this post on Instagram

A post shared by Dennis Buttigieg (@cunjiboy) on May 11, 2019 at 3:27am PDT


Neesi pārliecināts par savām prasmēm, kad jāveido perfekts malkas krāvums, kas neizgāzīsies? Lūk, ideja, kuru var aizņemties - metāla režģis!

Ļoti gaumīgs risinājums - nkrāsotās "bišu sūnas" vēl vairāk izceļ oranžīgās malkas pagales.

Malkas arka - tā viennozīmīgi būs neparasts dekors dārzā, kas pārsteigs viesus ar savu oriģinalitāti.

Atliek vien pielikt aizkariņus, puķu podus un citas detaļas - māja gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!