Foto: Artis Šukots
Ja esi nolēmis doties vienas dienas ekskursijā pa Kurzemi, apskatot vairākus interesantus objektus, rūpīgi jāapdomā maršruts. Visas Kurzemes pērles vienā dienā neapskatīt, tāpēc jāizvēlas sev piemērotākie izbrauciena apskates punkti. Ar ideju vienas dienas maršrutam ar "Tūrisma Gida" lasītājiem bija gatavs padalīties Latvijas apceļotājs Artis Šukots.

"Tā kā man nav savas automašīnas, tad Latvijas apceļošanu izvēlos dažādos citos veidos – ar sabiedrisko transportu, velosipēdu, kājām vai arī ik pa laikam sekoju līdzi kādiem jau gataviem piedāvātiem ekskursijas braucieniem, kurus rīko dažādas tūrisma aģentūras. Un vienā no tādām devos uz Kurzemes pusi," stāsta Artis.

Kā pirmais pieturas punkts un apskates objekts bija Saldus Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskā baznīca, kas ir zīmīga arī ar Jaņa Rozentāla gleznu "No baznīcas".

Foto: Artis Šukots

Otrais apskates objekts – "Lillas Lavander" Kurzemē. Diena, kad Artis viesojies šajā vietā, bijusi īpaši zīmīga, jo tieši tad svinēti Lavandu svētki. "Varēja baudīt lavandu smaržu, patīkamu gaisotni, kā arī iegādāties visu kas saistīts ar lavandām – aroma maisiņus, ēteriskās eļļas, kaltētas lavandas un citus produktus," stāsta Artis.

Foto: Artis Šukots

Pēc tam ceļi veduši uz skaisto Kuldīgu, kur bija paredzēta pastaiga pa pilsētu un Adatu fabrikas rūpnīcas apskate.

Foto: Artis Šukots

Nākamais galamērķis – Maras muiža. "Gribas teikt, ka muiža atrodas nekurienes vidū, kas ir cītīgi noslēpta, jo, braucot līdz muižai, tikai pēdējā brīdī varēja saprast, ka esam klāt. Parasti ēkas var redzēt jau pa gabalu, bet šoreiz tā nebija," teic Artis, kurš piebilst, ka saimnieki izrādīja muižu un iepazīstināja ar to, kas gadu gaidā paveikts.

Foto: Artis Šukots

Latvijas apceļotājs devies arī uz Kabiles muižu, kas tikai šogad apmeklētājiem ir vērusi savas durvis. "Muiža pilnībā pārsteidza, ņemot vērā to, kas šajā laikā ir paveikts. Meiteņu kopdarbs – sapnis, apņēmība, vēlme, uzticība. Interesanta vieta ar savu vēsturi. Īsajā laikā padarīts ļoti daudz. Prieks par šādiem cilvēkiem, kas cenšas, dara un veido Latvijas tūrisma tēlu un piedāvājumu," rezumē Artis. Plašāk par Kabiles muižu lasi te.

Foto: Artis Šukots
Ar citiem Arta Šukota apskatītajiem objektiem un maršrutiem pa Latviju vari iepazīties "Facebook" lapā "Ieskaties Latvijā. Sense of Latvia."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!