Elektrisko skrejriteņu popularitāte Latvijā strauji pieaug, un neiztikt arī bez savām ēnas pusēm. Soctīklus pāršalcis video, kurā redzams, kā pusaudži filmē, kā viņu biedrs Rīgas krastmalā Daugavā iemet nomas elektrisko skrejriteni.

Kā redzams publicētajā video, to pavada teksts krievu valodā "vtoroi pašel" jeb "aiziet otrais", pēc kā noprotams, ka šie pusaudži Daugavā iemeta vismaz divus elektriskos skrejriteņus. Spriežot pēc gaudojošās signalizācijas, tas ir nomas skrejritenis, bet, ņemot vērā zaļo marķējumu, tas, visticamāk, pieder "Bolt" uzņēmumam.

Portālam "Delfi", sazinoties ar "Bolt" un vaicājot par konkrēto incidentu, uzņēmuma pārstāve Līva Pērkone video redzamā skrejriteņa saistību ar "Bolt" nedz apstiprināja, nedz noliedza: "Daži skrejriteņi ir pazuduši, bet "Bolt" uzņēmums izmeklēšanu pats neveic. Tāpat atturamies izdarīt secinājumus par konkrētiem vandālisma gadījumiem. Par pazudušiem vai nozagtiem skrejriteņiem iesniedzam informāciju policijai, kas jau tālāk veic izmeklēšanu. "Bolt" uzticas policijai, kas veic tālākās darbības."

"Mūsu klienti elektrisko skejriteņu servisu lielākoties izmanto godprātīgi, apzināti vandālisma gadījumi ir daži atsevišķi incidenti. "Bolt" atgādina, ka tīšu bojājumu nodarīšana svešai mantai ir ar likumu sodāms pārkāpums. Kā arī "Bolt" patur iespēju bloķēt lietotāja profilu un liegt turpmāku pakalpojumu izmantošanu," norāda Pērkone.

"Bolt" (bijušais "Taxify") elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā uzsāka pirms nepilniem diviem mēnešiem, 20. jūnijā, ar 100 vienībām "Segway Ninebot ES4" modeļa skrejriteņu, kas maksā ap 500 eiro. "Bolt" skrejriteņi ir aprīkoti ar GPS izsekotāju, kas sniedz informāciju par skrejriteņa atrašanās vietu.

Saskaņā ar Krimināllikuma 185. pantu par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atgādinām, ka mēneša sākumā "Bolt" paziņoja par elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojuma sniegšanas pārtraukšanu Parīzē. Šāds lēmums tika skaidrots ne tikai ar lielo konkurenci un sarežģītajiem likumiem Francijas galvaspilsētā, bet arī saistīto vandālismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!