Foto: Privātais ahīvs

"Ideāls veids, kā utilizēt pēdējos tomātus. Tomāti te noderēs jebkādi pārgatavojušies, nedaudz iemaitājušies, pusgatavi un pat kāda sauja zaļo. Sanāca lieliska tomātu piedeva. Un, kas galvenais nevis ūdeņaina, bet bieza un tumīga. Tādu mērcīti var lietot visur, kur parasti lietojam veikalā pirkto tomātu mērci, bet jūs taču piekritīsiet, ka paša gatavots ir paša gatavots. Un garšo arī daudz labāk nekā veikalā pirktais brūvējums," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Ina Štāle.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 ltomāti, sablendēti3 lieli sīpoli pēc garšasmalti melnie pipari un čili pipari pēc garšasgaršaugi un zaļumi pēc garšassāls pēc garšascukurs ĒKkartupeļu ciete glāzeūdens

Sagatavošana

1

Tomātus nomazgā. Izgriež kātiņu vietas un visus bojājumus. Sagriež gabalos, liek blenderī un kārtīgi sablendē viendabīgā masā. Masu lej katlā.

2

Pievieno gabalos sagrieztus, viendabīgā "putriņā" sablendētus sīpolus, maltos piparus, čili piparus pēc garšas un liek vārīties.

3

Vispār šajā stadijā var pēc garšas likt klāt visu, kas šķiet iederīgs – ķiplokus, zaļumus, saldo papriku u.tml. Vienīgais nosacījums – visas sastāvdaļas pirms pievienošanas sablendē viendabīgā masā. Vai arī, ja nav blendera, izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu.

4

Kad masa sāk vārīties, samazina karstumu un ļauj lēnām burbuļot aptuveni stundu. Ja tomāti ir miltaini un masa ir biezāka, tad var vārīt mazāku laiku. Uz vārīšanās beigām pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

5

Beigās glāzē sajauc cieti ar ūdeni un, nepārtraukti maisot, lej katlā. Visu vēl kādas 5 minūtes pavāra, tad karstu lej tīrās burkās, aizvāko, satin segās un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!