Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Bentley" Monterejas automobiļu nedēļā, ASV, prezentējis konceptuālo modeli "EXP 100 GT". Ar šo prototipu "Bentley" savā 100 gadu jubilejā demonstrē, kā nākotnē izskatīsies spēkrati braukšanai garākos ceļojumos.

"Bentley EXP 100 GT" ir aprīkots ar elektromotoru, bet tā salona apdarē izmantoti grezni un moderni materiāli. Piemēram, radiatora dekoratīvajā režģī ir dažādos režīmos mirgojošas gaismas diodes, bet pasažieru salonu pārsedz stikla kupols. Ar šo konceptu "Bentley" demonstrē "grand touring" spēkratu aptuveni 15 gadu nākotnē.

Salons ir pāršūts ar organisku audumu, kas tekstūrā līdzīgs dabīgajai ādai, dekoratīvajā apdarē izmantots ozols, kas purvā nogulējis ap 5000 gadu, bet virsbūve krāsota ar ekoloģiski tīru pigmentu no rīsu čaulām.

Kad autovadītājs pieiet pie šī spēkrata, tas burtiski atdzīvojas – gaismu animācija sākas ar matricveida radiatora režģi, pāriet uz "Flying B" emblēmu un noslēdzas interjerā. Arī aizmugurējie lukturi ir kā "3D OLED" ekrāni, uz kuriem iespējams atveidot dažādus gaismas efektus un animācijas.

"Bentley EXP 100 GT" izgatavots uz jaunas platformas, kas paredzēta tieši elektromobiļiem. 5,8 metrus garais automobilis ir aprīkots ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 1340 zirgspēku, bet griezes moments – 1500 ņūtonmetru, ļaujot greznajam automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties superauto cienīgās 2,5 sekundēs. "Bentley" prototipa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 300 km/h, bet bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas spējīgs nobraukt līdz 700 kilometru distanci.

Sērijveida ražošanā "Bentley EXP 100 GT" nenonāks, tomēr demonstrē, kāds "Bentley" spēkrats varētu būt gaidāms uz platformas, kas rudenī debitēs "Porsche" elektromobiļa "Taycan" pamatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!