Foto: Publicitātes attēli

Pastaigājoties, piemēram, pa Viļņas centru, iespējams atrast dažāda veida restorānus, kas vienuviet pulcē labākās pasaules garšas, ļaujot katram izvēlēties, ar ko palutināt garšas kārpiņas. Taču līdzās šīm maltīšu ieturēšanas vietām var atrast arī restorānus, kuros tiek servēti vienkārši un vietējie produkti, piedāvājot savu variāciju par Lietuvas kulināro mantojumu. Kuri ir šie restorāni?

Lai labāk saprastu, kur doties lūkoties pēc gardas un mūsdienīgas lietuviešu maltītes, oficiālais tūrisma ceļvedis "Lithuania Travel" piedāvā iepazīties ar pieciem labākajiem lietuviešu restorāniem. Ja interesanta vietējā maltīte ir neatņemama tava ceļojuma sastāvdaļa un vari sevi saukt par gardēdi, tad šīs vietas noteikti tev šķitīs saistošas.

Piektajā vietā labāko restorānu sarakstā ir kāda vieta, kas meklējama kūrortpilsētā Palangā. Šo restorānu sauc "Vila Komoda". Šeit ikviens varēs nobaudīt sezonas produktus gardā variācijā, saglabājot noteikumu, ka šefpavārs palīdzes atklāt Baltijas garšas gan no sauszemes produktiem, gan jūras.

  • Ko pie reizes apskatīt Palangā, meklē te.
Foto: Publicitātes attēli

Vēl viens restorāns, kas pasniegs sezonas aktuālākos produktus, ir "Sweet Root". Šis restorāns, kas iekļuvis topa ceturtajā vietā, meklējams Užupē, Viļņā. Kā teic īpašnieki, šī restorāna misija ir atklāt Lietuvas gastronomijas tradīcijas, izmantojot vienkāršākās sastāvdaļas.

  • Vairāk par Užupi un tās iespējām lasi šeit.
Foto: Publicitātes attēli

Šajā gadā trešajā topa vietā ir restorāns "Monai", kas meklējams ostas pilsētā Klaipēdā. Tā nosaukums tiek tulkots kā "piekariņš" vai "burvestība", kas ir atsauce uz pagānu mantojumu. Akcentējot mājīgumu kā galveno vērtību, šis restorāns ir pazīstams ar divām lietām – svaigi nozvejotām zivīm un sarežģītiem desertiem, kas regulāri mainās.

  • Skaistu maršrutu šajā pusē atradīsi te.
Foto: Publicitātes attēli

Iekārtojies Viļņas vecpilsētā, "Nineteen18" ir iemantojis apmeklētāju sirdis, un labāko restorānu sarakstā ierindojas otrajā vietā. Šis ir viens no ambiciozajiem vietējiem restorāniem, kas vēlas likt pamatus Lietuvas nākotnes virtuvei. Restorāns lielāko daļu sastāvdaļu iegūst no restorāna privātās saimniecības, nodrošinot viesiem mielastu gan acīm, gan garšas kārpiņām.

  • Ko apskatīt Viļņā? Idejas spilgtai nedēļas nogalei atradīsi šeit.
Foto: Publicitātes attēli

Labs ēdiens, pirmkārt, rada prieku. Un tāpēc nav brīnums, ka Viļņā meklējamais restorāns ar nosaukumu "Džiaugsmas", kas lietuviski nozīmē "prieks", ierindojas saraksta pirmajā vietā jau otro gadu pēc kārtas. Kas šajā vietā tik īpašs? Tā izceļas ar vienkāršajām ēdienu sastāvdaļām un vēlmi eksperimentēt.

Foto: Publicitātes attēli

Ar citām labāko restorānu sarakstā iekļuvušām maltīšu ieturēšanas vietām vari iepazīties te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!