Ceļu satiksmes eksperts un TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots nesen sabiedrībā izraisīja diskusiju vētru, "Rīga TV24" diskusiju panelī ceļu būves inženierus Latvijā nosaucot par "tizleņiem". Pirmdien, 26. augustā, Timrots publicēja video ar kārtējo nejēdzību uz Latvijas ceļiem, pamatojot savu viedokli.

Braucot caur Saulkrastiem, pie Skultes, šosejas malā ir metāla drošības barjera, kurā izgriezts caurums. Drošības barjeras gali ir atlocīti un avārijas gadījumā var radīt pamatīgus bojājumus gan transportlīdzeklim, kas tajā ietriecas, gan pasažieriem, kas tobrīd atrodas spēkratā. Jo šādi noformēta drošības barjera savu funkciju nepilda, bet ir vienkārši bīstama, norāda Timrots.

Līdzīgs negadījums savulaik notika pasaulē pazīstamajam Polijas autosportistam Robertam Kubicam, kurš šādi atlocītā drošības barjerā ietriecās, tā izgāja cauri visam viņa rallija automobilim un saspieda viņa roku tā, ka motorsporta karjerai uz ilgu laiku tika pielikts punkts.

Otrkārt, pie Skultes šajā vietā pat ir ierīkota ietve, kura pieved pie šosejas, kurai nav gājēju pārejas, bet gan dubultā nepārtrauktā līnija. "Kurš, ar mašīnu braucot, gaida, ka drošības barjeras vidū kāds velns uz ceļa izlēks... Kurš to dabūja gatavu!? Pasakiet, vai viņš nav tizlenis?" rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!