23. augusta vakarā Rīgā, Brīvības gatvē, kādam aculieciniekam ar videoreģistratoru izdevies iemūžināt interesantu skatu – divi apvidus automobiļi pie luksofora zaļās gaismas sacenšas ātrumā, kurš pirmais tiks uz Gaisa tilta (saukts arī par VEF tiltu).

Kā redzams video, pie luksofora zaļo gaismu blakus viens otram gaida divi apvidus automobiļi – "Audi Q5" un "Toyota Land Cruiser 100". Ņemot vērā, ka uz Gaisa tilta ir tikai viena braukšanas josla un priekšroka ir tam, kurš brauc taisni, tad "Land Cruiser" vadītājs, kurš atradās labajā joslā, vēlējās apsteigt "Audi", lai mainītu joslu un pirmais nokļūtu uz VEF tilta.

Lai arī "Land Cruiser" vadītājs startēja pirmais, vēl nesagaidījis zaļo luksofora gaismu, "Audi" vadītājs arī neatpalika un nevēlējās sev priekšā palaist citu autobraucēju. Abi apvidnieki līdz uzbraukšanai uz tilta devās acīmredzamā spurtā, tomēr beigās "Audi Q5" vadītājs piekāpās un palaida sev priekšā neatlaidīgo "Land Cruiser".

Kā redzams CSDD publiskajā datubāzē, "Audi Q5" šajā gadījumā ir aprīkots ar 190 zirgspēku divlitru dīzeļdzinēju, bet gados vecākais "Land Cruiser" – ar 204 ZS jaudīgu 4,2 litru dīzeļmotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!