Foto: Edgars Trankalis

Norvēģija kā ceļojuma galamērķis vilina daudzus – jo īpaši ainavu medniekus un dabas varenības cienītājus. Turp devies arī ceļotājs un video mākslinieks Edgars Trankalis, kurš brīvajā laikā apvieno divus savus hobijus vienā. Deviņu dienu ceļojumā ar auto pa fjordu zemi pie rokas bija ne tikai ceļa soma, bet arī drons, ar kuru izdevies iemūžināt iespaidīgus skatus un ainavas.

Kopumā ceļojuma laikā tika apskatītas 11 vietas. Azartiskie ceļotāji devušies pārgājienos, piemēram, uz slaveno Trolltungu jeb Troļļa mēli, kas ir paliela klints šķēpele kraujas malā, augstu pār Ringedāles dambja veidoto sprostezeru. Tāpat viņi apmeklējuši "Kjeragbolten" laukakmeni, kas paslēpies Norvēģijas kalnos un ir viens no populārākajiem tūristu objektiem. Uz tā vēlas nofotografēts ikviens, taču ne visi tam ir gatavi.

Norvēģijā ir arī iespaidīgi ūdenskritumi, no kuriem savā braucienā izvēlēts apmeklēt divus – "Latefossen", kas ir dvīņu ūdenskritums un kur ar lielu troksni un spēku ūdens tek lejā no 165 metru augstuma, kā arī "Vøringsfossen", kas ir 182 metrus augsts. Savā blogā Edgars raksta, ka vieta ir viegli pieejama, jo blakus atrodas vairāki bezmaksas stāvlaukumi.

Taču šajā ceļojumā uzmanība vērsta ne tikai galamērķiem, bet arī ceļiem, pa kuriem līdz tiem iespējams nonākt. Gar līkumainajiem posmiem pavērušās klinšainu veidojumu ainavas, pļavas, mazi ezeriņi, kā arī varējis savām acīm skatīt aitas, kas ganījušās turpat apkārtnē.

NORWAY AERIAL 4K VIDEO | Welcome to Norway through my eyes! from EDGARS TRANKALIS on Vimeo.

Runājot par nakšņošanu, pāris nosliecies par labu telšu variantam. Vienu nakti pavadījuši, guļot pārgājienu teltī, bet pārējās nakšņojuši pagaidu mītnē, kas saliekama uz jumta. Kādam varētu rasties šaubas, vai šāda nakšņošana piemērota Norvēģijas klimatiskajiem apstākļiem, taču Edgars norāda: "Piedzīvojām arī ļoti stipru vēju un lietainu laiku pie Atlantijas okeāna, bet arī tas tai nebija šķērslis."

Savukārt ēdienu brauciena laikā ceļotāji gatavojuši paši. "Līdzi mums bija gāzes baloniņš un deglis, katliņš, panna un viss nepieciešamais, lai pagatavotu gardas pusdienas un vakariņas. Lielāko daļu produktu mēs paņēmām no Latvijas un veikalā braucām ļoti maz. Galvenokārt pēc kārumiem," tā Edgars.

Vēl citiem Edgara ceļojumiem līdzi vari sekot viņa "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!