Foto: Shutterstock
Ledusskapis virtuvē ir neatņemama sastāvdaļa, pat varētu teikt, ka tā, iespējams, daudziem ir iemīļotākā elektroiekārta mājoklī. Tomēr ne vienmēr šī ierīce pilda savu funkciju godam, jo tā arī mēdz iziet no ierindas – pēkšņi sāk skaļi klabēt, no tās tek ūdens, nemaz nerunājot par nepatīkamajām smakām.

Šoreiz "Tava Māja" no savas padomu krātuves ir sarūpējusi stāstus par likstām, kas piemeklē ledusskapi.

Mieru, tikai mieru! Šīs ķibeles nebūt nenozīmē to, ka tūliņ jāsteidz uz veikalu gādāt jauns ledusskapis, jo sākumā dažos problēmu gadījumos var tikt galā pašu spēkiem, piemēram, nepatīkamo aromātu likvidēšanā. Ņem talkā universālo kareivi – dzeramo sodu vai svaiga citrona daivas. Ja ar to nav gana, ielūkojies šajā rakstā, kur uzskaitītas vēl dažas metodes nepatīkamo aromātu likvidēšanai.

Kā rīkoties citu likstu gadījumā, lūko rakstos tālāk!

Kāpēc ledusskapī krājas ūdens un kā to vērst par labu?

Foto: Shutterstock


Īpaši neiedziļinoties, kāds varbūt domā, ka ledusskapī zem augļu un dārzeņu kastēm esošais ūdens ir vien pārāk zemas temperatūras režīma rezultāts vai arī pazīme par nepieciešamību pēc ledusskapja atsaldēšanas un iztīrīšanas, taču, lai noskaidrotu, kas patiesībā vainojams šajā problēmā un kā to atrisināt, portāls ''Tava Māja'' sazinājās ar ''Electrolux'' grupas ražotās sadzīves tehnikas servisa "Aktivserviss" meistaru.

Lasīt vairāk

Krakšķ un klab – ledusskapja izraisītie trokšņi un to cēloņi

Foto: Shutterstock


Dažreiz kurkst gluži kā tukšs vēders, citreiz klab un burbuļo – vai ledusskapim kas kait vai tās ir ikdienišķas darbības blakusparādības? Vairāk par to, kad skaņai jāpievērš pastiprināta uzmanība un kad viss ir normas robežās, lasi skaņu tulkojumos turpmākajās rindās.

Lasīt vairāk

Efektīvas metodes, kā likvidēt nepatīkamo smaku ledusskapī

Foto: Shutterstock


Pat tad, ja ledusskapis salīdzinoši nesen tīrīts, var gadīties, ka to atverot, jūtama nepatīkama smaka, kas radusies ne tāpēc, ka kāds produkts sabojājies. Kādā veidā likvidēt nelāgo smaku?

Lasīt vairāk

Pelējums ledusskapī - kā iztīrīt un iznīcināt?

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Ledusskapja dziļumā kaut kas bija izlijis un sapelējis. Vai, iztīrot tikai ar ūdeni, esmu iznīcinājusi pelējuma sēni, vai arī tā tur joprojām dzīvo un bojā pārējo pārtiku?" jautā Zaiga.

Lasīt vairāk

Iemesli, kas samazina ledusskapja kalpošanas ilgumu

Foto: F64


Visām elektrotehnikas ierīcēm klāt nāk instrukcija, kuru der izstudēt pirms tehnikas lietošanas, bet ne vienmēr tas tiek darīts, kā rezultātā bieži vien tiek pieļautas kļūdas, kas samazina to kalpošanas ilgumu. Tas attiecināms arī uz ledusskapi, kas mājās pilda nozīmīgu funkciju, taču pāris darbības var veicināt to, ka drīz vien būs jādodas uz veikalu pēc jaunas iekārtas.
Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!