facebook:472697810243360

Automobiļu eksperts un TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots "STV Pirmā" ēterā nosaucis trīs lietas, kurām, pēc viņa domām, jābūt katrā automobilī. Tā ir aizmugurējo riteņu piedziņa, automātiskā pārnesumkārba un ādas sēdekļi – šo pakotni Timrots sauc par obligāto "3A".

Kā skaidro Timrots, ja cilvēks ir izgudrojis ko tik vienkāršu, kā automātiskā pārnesumkārba, jābūt "pilnīgam idiotam", lai spaidītu katrā krustojuma četras reizes diezgan pasmagu pedāli. "Cilvēki automātisko pārnesumkārbu ir izgudrojuši pagājušajā gadsimta vidū, un tu pats sevi apgrūtini, kustinot kāju," uzskata pieredzējušais auto eksperts, aicinot katram manuālās pārnesumkārbas lietotājam parēķināt, cik simtiem reižu dienā nospied "stulbo sajūgu".

Savukārt ādas sēdekļi automobilim ir nepieciešama lieta īpaši tad, ja ir mazi bērni vai mazbērni – pēc viņu našķošanās notraipītos ādas sēdekļus ir ļoti viegli satīrīt.

Trešo no "3A" obligāto nosacījumu plejādes – aizmugurējo riteņu piedziņu – Timrots slavē precīzās vadāmības dēļ. "Tu taču neprasi Pirmajai formulai, kāpēc tās bolīdiem ir aizmugurējo riteņu piedziņa," skaidro raidījuma "Zebra" vadītājs. Tieši tāpēc aizmugurējo riteņu piedziņa esot arī limuzīniem. Tikmēr priekšējā un visu riteņu piedziņa vadāmībā nav tik precīza un "rausta stūresratu", rezumē Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!