Foto: Gints Mucenieks
Ak, skatu torņi un platformas! Tie tiešām vilina. Un, ja Latvijas teritorijas izbraukātas krustu šķērsu, meklējot vietas, no kurām paraudzīties uz apkārtni ar vērienu, jādodas uz Lietuvu.

Viens no skatu torņiem, kas piesaista uzmanību, ir Šilinišķu skatu tornis, kas dažkārt tiek dēvēts arī par Ginuču skatu torni. Tas atrodas aptuveni trīsarpus stundu attālumā no Rīgas.

Ar ko tas īpašs? Kā minēts oficiālajā ceļvedī "Visit Aukstaitija", tas ir pirmais skatu laukums Lietuvā, kas ierīkots uz mobilo telekomunikāciju antenas torņa. Skatu laukums tika ierīkots 2004. gadā.

Kopumā tornis ir 60 metrus augsts, bet skatu platforma ierīkota aptuveni 30 metru augstumā. Lai arī tā ir tikai puse no visas torņa varenības, kāpiens pa stāvajām kāpnēm brīžam liks apdomāt savu izvēli – it īpaši tiem, kam augstums liek bailēs notrīsēt. Tomēr, lai vai kā, skats uz apkārtni ir neatkārtojams – saredzami gan vietējie ezeri, gan zaļojošie meži.
Foto: Gints Mucenieks

Šis nebūt nav vienīgais varenais skatu tornis Lietuvā. Citus torņus un skatu platformas, kurus arī ir vērts apmeklēt, atradīsi te, savukārt turpinājumā fotogrāfa Ginta Mucenieka iemūžinātie foto mirkļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!