Foto: Shutterstock

Grandiozās Stādu parādes gaidās "Tavs Dārzs" sadarbībā ar Latvijas Stādu parādi lasītājus mudināja piedalīties krūmmelleņu konkursā, kurā bija jāpastāsta par savu dārza problēmu. Beidzot noskaidrots arī uzvarētājs, kurš varēs savā dārzā iestādīt trīs krūmmelleņu stādus!

Kā solīts, visi stāstu iesūtītāji piedalījās izlozē, kurā tika noskaidrots arī uzvarētājs, kurš savā īpašumā saņems trīs raženus krūmmelleņu stādus no stādaudzētavas SIA "Arosa-R". Apsveicam Viju Strautiņu, kura savu dārzu varēs papildināt ar krūmmelleņu stādiem 'Blue Ray', 'Patriot' un 'Bonus.' Ar balvas saņēmēju sazināsimies personiski.

Visiem liels paldies par piedalīšanos konkursā! Bija patiess prieks par atsaucību un arī uzdrīkstēšanos, lai pastāstītu par savām nedienām dārzā. Kā jau solījām – visus iesūtītos stāstus ar speciālistu padomiem publicēsim "Tavs Dārzs" portālā, lai arī citi var mācīties no kļūdām.

Vija "Tavs Dārzs" atklāja savu dārza problēmu – ērkšķogas 'Kuršu dzintars' bēdīgo stāvokli, kas pēc pārstādīšanas nīkuļo un apaug ar ķērpjiem. "Pirms pāris gadiem, sadalot vairākos, pārstādīju citā vietā kuplu, veselīgu, ražojošu 'Kuršu dzintara' ceru. Diemžēl pēc pārstādīšanas ogu – tik vien kā pāris. Turklāt esošais izskats ir tālu no oriģināla: zari šķiet atmirstam, pārklājušies ar pelēku ķērpi/sūnu, un stāvoklis, neraugoties uz apravēšanu, mēslošanu, nevis uzlabojas, bet pasliktinās. Kas noticis, ko esmu darījusi nepareizi? Un kas būtu vai būtu bijis jādara?" rakstīja Vija, kura arī pievienoja fotogrāfiju, kas redzama zemāk. Jau drīzumā publicēsim rakstu ar speciālistu skaidrojumiem, kā Vijai glābt ērkšķogu puduri.

Foto: Privātais arhīvs

Lūk, cik skaistus krūmmelleņu stādus "Tavs Dārzs" lasītāja laimēja konkursā:

Ja savu dārzu vēlies papildināt ar vairāk nekā trim krūmmelleņu šķirnēm vai kādu citu augu – ieplāno 21. septembri, jo tad Siguldas Svētku laukumā norisināsies grandiozā Stādu parāde, kurā varēs iegādāties dažādus skaistus augus savam dārzam vai arī noderīgu dārza tehniku. Šeit vari aplūkot "pērles", kuras varēs iegādāties Stādu parādē.

Savukārt šeit vari aplūkot sarakstu ar rudens gadatirdziņiem, kur varēs iegādāties noderīgus stādus dārzam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!