Foto: Shutterstock

Virtuve nudien nav iedomājama bez cepeškrāsns, jo tur top gardi kārumi – sulīgas vistas, kārdinošas ābolu plātsmaizes un ne tikai. Pēc kārtīgas gatavošanas cepeškrāsns mēdz pamatīgi aizķept ar ēdiena kripatiņām un eļļas kārtu, tāpēc "Tava Māja" ir sarūpējusi virkni ar tīrīšanas padomiem, kas atvieglos cepeškrāsns uzkopšanu.

Cepeškrāsns tīrīšana nav no vieglākajiem darbiņiem – tam noteikti daudzi piekritīs. Pieķepuši tauki uz virsmām ir krietns izaicinājums, bet viss ir vēršams par labu! Protams, šo likstu labāk novērst tad, kad tauki ir tikko izlijuši vai drupatas izbirušas, jo tad ēdiens vēl nav sācis piedegt.

Talkā vari ņemt ne tikai tīrīšanas līdzekļus, kas nopērkami veikalā, bet arī vari aizlienēt līdzekļus, kas ir jau mājās, piemēram, sāli, dzeramo sodu vai pat citronu. Vai zināji, ka sāls palīdzēs likvidēt deguma smaku, kas radusies cepeškrāsnī, bet efektīvs palīgs tauku noņemšanā no cepeškrāsns durtiņām būs soda. Kā tīrīt cepeškrāsns durtiņas ar sodu, lūko šeit.

Ķeries klāt tīrīšanas darbiem, lai cepeškrāsns atkal spīdētu un laistītos!

Tautas padomi, kā vislabāk iztīrīt cepeškrāsni

Foto: Shutterstock


Katras saimnieces virtuvē neiztikt bez cepeškrāsns, kurā gatavot brīnumgardus ēdienus, taču agri vai vēlu jāsaskaras ar šīs ierīces tīrīšanu. Lai vai cik tīrīgi to izmantotu, laika gaitā tajā parādās piekaltuši traipi no taukiem, un tos ar švammīti vien nenotīrīsi. Efektīvākās metodes šajā mājas darbā apkopojām no portāla Calis.lv foruma aktīvistiem un viņu pieredzes.

Lasīt vairāk

Kā iztīrīt pieķepušu cepeškrāsni

Foto: Shutterstock


Virtuves darbos, iespējams, grūti atrast vēl ķēpīgāku darbu par pieķepušas cepeškrāsns tīrīšanu, kur piedeguši tauki vai ēdiens uz pamatnes. Labā ziņa – viss ir vēršams par labu, un te būs daži noderīgi padomi šajā sakarā.

Lasīt vairāk

Apslēptā vieta: kā iztīrīt cepeškrāsni starp stikliem

Foto: Shutterstock


Itin viegli var nomazgāt cepeškrāsns stiklu no ārpuses un arī no iekšpuses, taču ar to ne vienmēr ir līdzēts – netīrumi sakrājušies arī starp stikliem, bet tur tik viegli ar lupatiņu nepiekļūt. Vai tas nozīmē, ka šo zonu tā arī nekad neiztīrīt?

Lasīt vairāk

Efektīvs veids, kā nomazgāt taukus no cepeškrāsns durvīm

Foto: Shutterstock


Cītīgajiem cepeškrāsns izmantotājiem noteikti aktuāls jautājums, kā nospodrināt stikla durvis, kas laika gaitā aizķep ar taukiem, un kas ar ūdeni nemaz nav tik viegli nomazgājamas. Šim nolūkam vajadzēs iedarbīgākus līdzekļus, lai pēc tam caurredzētu ēdienu, kas kārdinoši gatavojas.

Lasīt vairāk

'Tava Māja' testē: efektīva metode smakas likvidēšanai cepeškrāsnī


Foto: Shutterstock

Nebūs noslēpums, ka internetā var atrast simt un vienu risinājumu teju katrai problēmai, taču informācijas gūzmā grūti saprast, kurš padoms līdz un kurš varbūt ne tik labi. Taču nekas cits neatliek kā vien pašam izmēģināt un pārliecināties par padoma efektivitāti vai tieši pretējo.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!