Foto: Kristaps Rajeckis

Ne tikai pavasaris ir piemērotākais laiks, lai gādātu stādus, jo arī rudenī savu dārzu var papildināt ar kādu skaistu augu! Stādu "medībās" šo sestdien, 21. septembrī, var doties uz Siguldas Svētku laukumu, kur norisinās grandiozā Latvijas Stādu parāde, vienkopus pulcējot simtiem stādu audzētāju no visas Latvijas.

Rudens stādu parāde šogad tiek svinēta jubilejas zīmē, jo tai aprit 15 gadi. Pasākuma rīkotāji ne tikai godinās audzētājus un paziņos tautā mīļotāko stādaudzētavu, bet arī tie ir īpaši padomājuši par stendu noformējumu.

Stādu parāde ir īsti svētki dārzniekiem, jo ne tikai var iegādāties raženus un skaistus stādus, bet arī var saņemt audzētāju konsultācijas par augiem un dārza labiekārtošanu, kā arī iegādāties dārza tehniku. Andelē stādu audzētāji ir sarūpējuši dažādas pērles no savām saimniecībām, piemēram, krāšņas ziemcietes, dažādus augļu kokus un ogulājus, skaistus dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī eksotiskus augus, kas izdzīvos arī Latvijas klimatiskajos apstākļos. Tāpat var iegādāties arī amatnieku darinājumus un gardumus no mājražotājiem. Savukārt mazākie Stādu parādes apmeklētāji var piedalīties konkursos, kā arī doties izjādē ar poniju.


Andelēties Stādu parādē var no pulksten 9 līdz 16. Stādu parādes apmeklētājiem ir nodrošināta arī bezmaksas autostāvvieta.

Ja netiec uz Stādu parādi – nebēdā! Šeit esam sarūpējuši sarakstu ar rudens stādu tirdziņiem visā Latvijā. Tāpat atceries, ka katru gadu maijā norit vērienīgā Latvijas Stādu parāde, kur divu dienu garumā var iegādāties stādus savam dārzam.

Foto ieskats Rudens stādu parādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!