Foto: Publicitātes attēli
Ir apstiprināts uzņēmuma "Al Studio" detālplānojums stikla tornim Rīgā, kas veidots kā neregulāras formas piramīda. Tā plānotās izmaksas tiek lēstas ap 25 miljoniem eiro (22 miljoni mārciņu), informē portāls "Architect's Journal".

Londonā un Maskavā bāzētā kompānija kopā ar vietējo uzņēmumu "DoStudio" ir izstrādājusi 18 000 m2 jaukta pielietojuma būvi blakus Skonto stadionam. Tās forma tika veidota, ņemot vērā konkrēto vietu, kas tās pamatnē ir trīsstūrveida, un vienlaikus atrodas uz robežas starp vecpilsētu un moderno pilsētas centru. Tornim būs seši stāvi virzienā pret Vecrīgu un 13 stāvi pret jaunāko pilsētas centru. Ēkas izskats ir mūsdienīgs veltījums Rīgas viduslaiku baznīcu smailēm.

Ēkā atradīsies biroju telpas, veikali pirmajā stāvā un jumta restorāns ar terasi ar skatu uz futbola laukumu, kā arī publisks laukums. Lai samazinātu ietekmi uz vidi, ir izveidota hibrīdveida tērauda kolonnu struktūra, kas apvienota ar kokmateriālu sijām un betona plāksnēm. Torņa fasādes no visām pusēm būs pilnībā stiklotas ar dubultu diagonālo režģi, kas atgādina tradicionālos latviešu rakstus.

"Ņemot vērā Rīgas pilsētvides atjaunošanos, šis projekts sniedz unikālu iespēju izveidot dizainiski iespaidīgu mūsdienu ēku, kas saplūst ar Rīgas vēsturiskajām tradīcijām un 21. gadsimta arhitektūru," teic "AI" dibinātājs Antons Hmeļņickis (Anton Khmelnitskiy).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!