Foto: DELFI
Miķeļdiena ir ražas svētku kulminācija, un šos svētkus ik gadu ar vērienu daudzina arī Rīgā. Jau tradicionāli Vecrīgā norit lielā Miķeļdienas tirgus andele, kur var atrast dažādus gardumus, iegādāties amatnieku darinājumus, kā arī baudīt plašo kultūras programmu.

Kā novēroja "Tava Māja", šo sestdien, 28. septembrī, Doma laukumā amatnieki un mājražotāji sarūpējuši plašu piedāvājumu – sākot no kārdinošiem žāvējumiem, rudens veltēm, veselīgajām zāļu tējām līdz pat koka darinājumiem un nieciņiem mājai.

Savukārt par jestrāku noskaņojumu Miķeļdienas tirdziņa laikā visas dienas garumā gādā šī gada Miķeļdienas gadatirgus saimnieks – Valters Krauze. Ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem apmeklētājus priecē kapela "Hāgenskalna muzikanti", orķestris "Rīga", bērnu vokālais ansamblis "Magonīte" un "Momo", kā arī jauktais koris "Sonante". Savukārt ar jestrām dejām apmeklētājus iepriecina bērnu deju ansamblis "Teiksmiņa" un "Dzīpariņš", kā arī tautas deju kolektīvs "Dzīpars" un deju kopa "Marmale". Tirdziņa lustīgo noskaņojumu papildina arī koklētāju ansamblis "Pūt,vējiņi", folkloras kopa "Rija" un Rīgas lībiešu dziesmu ansamblis "Līvlist". Savukārt kultūras programmu noslēgs grupa "Zelta kniede".

Andele Doma laukumā notiek no pulksten 9 līdz pulksten 17.

Miķeļdienas svinības un ražas svētki šonedēļ tiek godināti arī citviet Rīgā – 28. septembrī jestras izdarības notiek Rīgas Centrāltirgū, kur pilnā sparā rit Miķeļdienas tirdziņa andele ar plašu svētku programmu, savukārt svētdien, 29. septembrī, Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" no pulksten 14 notiks pasākums "Ies māsiņa tautiņās,ņems brālītis līgaviņu", bet no pulksten 12 līdz pulksten 15 kultūras centra "Ritums" filiālē, Ieriķu ielā 43a, norisināsies pasākums "Apjumības Ritumā".

Foto ieskats Vecrīgas tirdziņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!