Latvijas Valsts mežu Kalsnavas arborētums ir populārs vietējo tūristu apskates objekts, kura galvenā bagātība ir koki. Tajā iespējams izzināt meža noslēpumus un sajusties tuvāk dabai. Arborētumā iespējams iepazīt tūkstoš koku un citu augu paraugus, vēstīts parka aprakstā. Sākoties rudenim, fotogrāfs Māris Stiprais šajā vietā attēlos iemūžinājis patiesi maģisku noskaņu un skaistas ainavas, ļaujot iepazīt parkā apskatāmo.

Lai arī arborētuma aktīvā tūrisma sezona ir vasarā, tajā iespējams viesoties arī gada aukstajos mēnešos. Par spīti, iespējams, ne tika patīkamajiem laikapstākļiem, dabas brīnumi spēs pārsteigt jebkurā laikā. Arborētumā vari apskatīt burvju lazdas, tulpjukoku, parūkkokus, čūskegles un daudz citu interesantu augu. Koku, krūmu un liānu kolekciju papildina katru gadu.

Noslēdzoties aktīvajai tūrisma sezonai un sākoties rudeni, Kalsnavas arborētumā tiek rīkots arī īpašs pasākums "Raganu slotu balle". Tas notiks 12. oktobrī, bet dalība tajā ir jāpiesaka līdz 10. oktobrim. Balle būs veltīta vēja jeb raganu slotām, kas sastopamas arī arborētuma koku kolekcijā. Plašāka informācija par balles aktivitātēm un pieteikšanos ir pieejama šeit.

Ieskaties fotogrāfa Māra Stiprā uzņemtajos kadros, kas parāda arborētuma iekrāsošanos rudenīgos toņos.

Ja plānos doties uz Kalsnavu un vēlies apskatīt arī citas interesantas vietas apkārtnē, ieskaties "Tūrisma gids" rakstu krājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!