Foto: DELFI
28. septembrī Hanzas peronā aizvadīti svētki "Nogaršo Latviju Rīgā!", pulcinot Latvijas zemniekus un pārtikas ražotājus no Vidzemes, Kurzemes, Zemgales, Latgales un Pierīgas ar labāko, veselīgāko un interesantāko produkciju. Pasākuma apmeklētāji visas dienas garumā tika lutināti ar garšu pieturām un daudzveidīgām izklaidēm visām gaumēm.

Iepriekšējos trīs gadus Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) pulcēja Latvijas vietējās produkcijas ražotājus vienuviet – Baltijas lielākajā pārtikas izstādē "Riga Food", bet šogad LLKC radīja paši savus svētkus "Novada garša", šādi aizsākot tradīciju ar tālejošu mērķi, – atrast un iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus un viesus ar gada labākajiem vietējās produkcijas ražotājiem, mājražotājiem un ēdienu gatavotājiem.

Meklējot labākos no labākajiem, vasaras pilnbriedā "Novada garša" atlases pasākumi notika visos Latvijas novados. Savukārt tie, kuri vasaras tūri nepiedzīvoja klātienē, 28. septembrī varēja doties uz Hanzas peronu, lai visas dienas garumā ļautos Latvijas novadu garšu burvībai: kūpinātas zivis, grilēti steiki, putraimdesas, pašbrūvēts alus un sulas, pašcepta maize un kliņģeri, pašsiets siers un kaņepju sviests, Latgales "špeks", "šmakovka" un "gunjaks", Imanta Ziedoņa kulturālie kartupeļi un vēl daudz kā laba acīm, vēderam un sirdspriekam.

Par pasākuma muzikālo fonu gādāja Mārtiņš Ruskis, Kārlis Kazāks, Tomass Kleins un postfolkloras grupa "Rikši". Apmeklētāji varēja piedalīties konkursos ar garšīgām balvām, vietējo produktu izsolēs un vērot pavāru šovus. Pasākuma tiešraidi no notikuma vietas visas dienas garumā nodrošināja Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" "Kartupeļu radio".

Lūk, ieskats pasākuma norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!