Foto: Publicitātes foto
Latvija var lepoties ar talantīgiem meistariem, kas ir savas jomas speciālisti. Meistaru izcilību ne tikai novērtē pašmāju konkursos, bet arī starptautiski, un viens no šādiem konkursiem ir Starptautiskās Jumiķu federācijas balva "Award 2019", kurā jumiķi no Latvijas saņēmuši divas 1. vietas un vienu 2. vietu.

Kā "Tava Māja" pastāstīja Dipl.Ing. Jumiķa amata meistars, Latvijas Jumiķu apvienības priekšsēdētājs un IFD ( Starptautiskās Jumiķu federācijas) valdes loceklis Armands Liede, IFD katru otro gadu rīko "Award" balvu izvērtēšanu. Tās tiek pasniegtas četrās kategorijās: "Slīpie jumti", "Plakanie jumti", "Metāla jumti" un "Ventilējamās fasādes". Šī, kā skaidro Liede, ir starptautiska balva, uz kuru savu paveikto objektu bildes un informāciju iesniedz Jumiķu organizācijas no visas pasaules, tajā skaitā arī no Latvijas.

Šogad iesniegti 86 darbi no 11 valstīm, bet nominēti tiek četri labākie katrā nominācijā. Kā pastāstīja Liede, Latvija arī šajā konkursā iesniedza vairākus objektus, turklāt darbi iekļuva arī finālā. Kategorijā "Metāla jumti" finālā iekļuva Katlakalna baznīca (uzņēmums SIA "Jumtu meistars", Ulda Pīleņģa personā), kategorijā "Plakanie jumti" – Latvijas Muzeju krātuve (uzņēmums SIA "Almont", Maksima Sidorova personā), bet kategorijā "Ventilējamās fasādes" finālā tika izvirzīta Ventspils mūzikas skola (uzņēmums SIA "CMDB", Jānis Kaža un Ventspils pilsētas pārstāvis Raido Blumbergs).

Apbalvošanas ceremonijā "Award 2019", kas 27. septembrī notika Edinburgā, Latvijas jumiķi guva arī vērā ņemamus panākumus, proti, divas pirmās vietas un arī vienu otro vietu. 1. vietu kategorijā "Ventilējamās fasādes" ieguva Ventspils mūzikas skola, bet kategorijā "Plakanie jumti" triumfēja un pirmo vietu ieguva Latvijas Muzeju krātuve. Savukārt 2. vietu kategorijā "Metāla jumti" ieguva Katlakalna baznīca. "Latvija atkal pierāda, ka mēs varam," uzsver Latvijas Jumiķu apvienības priekšsēdētājs.

Viņš arī akcentē, ka līdz šim jaunieši no Latvijas ir piedalījušies Pasaules jauno jumiķu čempionātos, kur ieguvuši godalgotas vietas (trīs reizes 2. vietu, vienu reizi 3. vietu un vienu reizi 1. vietu), bet "ROOF Award" pasākumos Latvija piedalās pirmo reizi un uzreiz tiek nominēta trīs nominācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!