Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Katru brīvu mirkli, kad ārā valda patīkami laikapstākļi, pavisam noteikti ir vērts izmantot. Ja vēlies doties pastaigā, tad lieliska vieta būs Liepājas ezera Zirgu salas taka.

Liepājas ezera Zirgu salas taka būs piemērota jaukai pastaigai. Pagājušā gadā tika izveidots celiņu tīklojums, kā arī izbūvētas koka laipas un arī skatu platformas. Tāpat pastaigu cienītājiem pieejami trenažieri, kā arī atpūtas vietas ar piknika galdiem.

Savukārt tālāk ceļš ved pa šauru dambi, kas iestiepies Liepājas ezerā. Tur arī meklējams skatu tornis, kas ļaus uz apkārtni paraudzīties no cita rakursa un izbaudīt skaisto dabu.

Zirgu salas taka ir cilpveida un stiepjas aptuveni divu kilometru garumā vienā virzienā. Laipa ir piemērota cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem, tomēr vērts piebilst, ka takas posms pie dambja var būt apgrūtinošs seguma akmentiņu dēļ.

Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Jāpiebilst, ka šajā gadā Kurzemes plānošanas reģions izveidojis arī dabas taku ceļvedi, apkopojot vairāk nekā 80 Kurzemes un arī Ziemeļlietuvas takas. Ar tām plašāk var iepazīties šeit, savukārt, ko vēl apskatīt Liepājā, atradīsi šajā rakstā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!