Foto: DELFI
Lietuvā atrodams kāds interesants muzejs, kas patiks visiem tehnikas un populārā seriāla "Černobiļa" faniem – Molētu tehnikas muzejs, kas savas durvis apmeklētājiem atvēris tikai šogad, skaidrots "Delfi.lt".

Privātais dažādu transportu un tehnikas muzejs pārsteigs gan pieaugušos, gan jaunākos apmeklētājus, jo lielajā angārā atrodas dažādi braucamrīki, kas interesanti būs ikvienam. Pašlaik muzejā atrodas aptuveni 150 automobīļi, kravas mašīnas, autobusi, motocikli un citi interesanti objekti. Iespējams apskatīt arī radio, audio un TV iekārtu ekspozīciju.


Kas interesanti, muzeja dibinātājs Imants Meks stāsta, ka dažu eksponātu atjaunošana prasījusi vairākus gadus, bet, neskatoties uz to, apmeklētājiem tiek dota iespēja dažos braucamrīkos pat iesēsties, un tieši tas cilvēkus visvairāk piesaista, raksta "Delfi.lt".

Tāpat jāpiebilst, ka ne visiem transportlīdzekļiem pietikusi vieta angārā, un daži no tiem atrodas arī ārpus tā. Blakus angāram atrodama senas ugunsdzēsēju, policijas un ātrās palīdzības automašīnas, kā arī celtniecības aprīkojums un autobusi. Vēl jāizceļ arī tas, ka gandrīz visi eksponāti joprojām darbojas arī šodien.

Foto: DELFI

Starp citu, lielākā daļa muzeju eksponātu tika izmantoti un ir redzami arī populārajā HBO seriālā "Černobiļa". Kā paskaidroja muzeja dibinātājs, jau pirms trīs gadiem seriāla veidotāji sazinājušies ar viņu un izteikuši vēlmi noīrēt tehniku, un viņu sadarbība izdevusies.

Foto: DELFI
Tā kā kolekcija tiek uzturēta par privātajiem līdzekļiem, ziemā muzejs būs slēgts, taču līdz novembrim to vēl ir iespēja apskatīt sestdienās, bet svētdienās – pēc vienošanās. Ja tuvākajām brīvdienām plāni jau gatavi, protams, iespējams gaidīt arī nākamo tūrisma sezonu, kad ekspozīcija atkal būs pieejama apmeklētājiem. Vairāk informācijas atrodas muzeja mājaslapā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!