Foto: Shutterstock
Priekšspēle ir kā priekšēdiens pirms galvenās maltītes. Pat tad, ja šķita, ka iepriekš neesi izsalcis, to apēdot, apetīte ir augusi. Taču, lai ēstgriba tiešām palielinātos, priekšēdienam jāspēj atmodināt visas garšu kārpiņas. Gluži tāpat ir arī ar priekšspēli – tā būs efektīva tikai tad, ja zināsi, kādi pieskārieni un kurās ķermeņa zonās ierauj partneri kaisles virpulī.

Kaut priekšspēle ir tikai veids, kā iesildīties galvenajam notikumam, to nevajadzētu atstāt novārtā, jo nereti tā var būt vēl kaislīgāka un uzbudinošāka nekā pats sekss. Zinot šo, tu noteikti gribi pacelt savu latiņu augstāk, lai ne tikai sniegtu lielāku baudījumu partnerim, bet arī pati iekarotu vēl nebijušas baudas virsotnes.

Priekšspēles laikā mēs nereti fokusējamies uz lūpām, krūtīm, pēcpusi un intīmo zonu, jo zinām – pieskārieni šajās vietās neatstās vienaldzīgu. Taču nevajadzētu aizmirst arī par citām ķermeņa daļām, kas, iespējams, partneri spēj iekvēlināt vēl vairāk nekā maigs pieskāriens krūšu apvidū vai erotisks franču skūpsts.

Iedvesmojoties no portāla "Cosmpolitan", atklājam, kuras deviņas ķermeņa daļas priekšspēles laikā nevajdzētu ignorēt, bet gan aplaimot ar maigiem glāstiem.

Acu zona


Acis un zona tām apkārt ir viena no jutīgākajām vietām uz cilvēka sejas, tāpēc, tām maigi pieskaroties ar pirkstiem vai lūpām, tu sniegsi partnerim vēl nebijušas sajūtas, un, iespējams, pieskārieni tieši šajā apvidū viņu spēs iekvēlināt visvairāk.

Tāpat priekšspēles laikā nevajadzētu aizmirst arī par acu kontaktu, kas spēj starp mīlniekiem radīt īpašu intimitāti.

Rokas


Seksoloģe Sjūzena Keija portālam atklājusi, ka arī rokas ir ļoti svarīga ķermeņa daļa, kurai priekšspēles laikā vajadzētu veltīt nedalītu uzmanību. Šajā zonā ir tikpat daudz nervu šķiedru galu kā intīmajā zonā. Tāpēc neaizmirsti tām pieskarties, tās noskūpstīt vai maigi pamasēt.

Kakls


Erotiski skūpsti uz partnera kakla ir romantiskajās filmās visbiežāk izmantotā priekšspēle. Un ne velti, jo tie iekvēlinās ne tikai sievietes, bet arī vīriešus. Šo zonu var ne tikai kaislīgi skūpstīt, bet arī maigi glāstīt un pat viegli tajā iekosties, kas iedarbīgi strādās uz tiem mīlniekiem, kam patīk agresīvāka rakstura sekss. Protams, neaizmirsti arī par mēli, ar ko, maigi braucot pāri partnera kaklam, tu liksi viņam baudā nodrebēt.

Foto: Shutterstock

Pirksti


Varētu šķist, ka pirkstu likšana mutē īpašu baudu sagādā tieši vīriešiem, jo tādā veidā tiek atdarināts orālais sekss. Taču tā nebūt nav. Arī sievietes labprāt vēlētos, lai vīrieši parotaļātos ar viņu pirkstiem. Seksa un attiecību terapeite Džeina Grēra atklāj, ka ne tikai roku, bet arī kāju pirksti ir ļoti jutīgi uz dažādiem pieskārieniem. Tāpēc, ja vēlies priekšspēli padarīt aizraujošāku, tās laikā paspēlējies arī ar partnera kāju pirkstiem. Taču pirms tam noteikti pārliecinies, vai pieskārieni pēdu rajonā ir tas, ko partneris vēlas, citādāk priekšspēles laikā var nākties dabūt ar pēdu pa seju.

Galva


Grāmatas "Living on Orgasmic Life" autore Kseneta Paileta atklāj, ka arī galva ir viena no tā ķermeņa daļām, kura jāiekļauj priekšspēlē. Kuram gan nepatīk laba galvas masāža? Grāmatas autore iedrošina priekšspēles laikā ar pirkstiem braukt cauri mīļotā matiem, ik pa laikam tos viegli sagrābjot un paraujot. Iespējams, tu atklāsi, ka tieši pieskārieni galvas rajonā ir tie, kas uzbudina mīļoto visvairāk.

Sāni


Ar čūskveidīgām kustībām skūpstot partnera sānus sākot no ribām uz leju, tu aktivizēsi nervus, kas aizved tieši pie mīļotā dzimumorgāna, vēstīts portālā. Kā zināms, daudziem sāni ir ļoti jutīgi, tāpēc labāk maigu pieskārienu vietā izvēlēties lūpas. "Pieskaroties šai zonai, tiek izraisīta iegurņa muskuļa saraušanās gan vīriešiem, gan sievietēm, kas palielina uzbudinājumu," atklāj seksoloģe Reičela Rosa.

Foto: Shutterstock

Ausis


Arī ausis ir viena no tām ķermeņa daļām, kuru nevajadzētu atstāt novārtā. Ir cilvēki, kuri ir stāvā sajūsmā par ausu masāžu, maigiem skūpstiem vai pieskārieniem šajā zonā. Taču ar to vēl nebūs gana. Priekšspēles laikā tu savam partnerim ausīs vari iečukstēt frāzes, kas palīdzēs viņam seksuāli atvērties un ļauties taviem pieskārieniem.

Paileta atklāj, ka viņa un arī daudzas citas sievietes var pat sasniegt orgasmu, ja šī jutīgā zona tiek stimulēta pēc viņu karstākajām vēlmēm.

Krūtsgali


Seksoloģe Patija Britone uzskata, ka vīrieša krūtsgali ir intīmā zona, kuru viņi vēl līdz galam nav atklājuši. Visiem ir zināms, ka mīļotā pieskārieni krūšu apvidū sievietes var padarīt vai trakas, taču tikai retais zina, ka līdzīgi jūtas arī vīrieši. Taču tas nav domāts visiem. Ja jūti, ka partnerim šāda veida pieskārieni liek justies neērti un nesagādā baudu, izvēlies citu ķermeņa zonu.

Augšstilba iekšējā daļa


Šajā zonā atrodas vieni no jutīgākajiem nerviem cilvēka ķermenī, tāpēc maigi pieskārieni un glāsti šajā apvidū var novest partneri līdz pat orgasmam. Seksologi iesaka šo ķermeņa zonu atstāt kulminācijai.

Ja vēlies uzzināt vēl citus trikus, kā priekšspēli pārnest jaunā līmenī, izlasi šo rakstu. Savukārt te lasi mīlnieku pieredzes stāstus, no kuriem vari iedvesmoties un mācīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!