Foto: Publicitātes foto
Kamēr dārzu vēl nav pārklājusi bieza sniega sega un dārza darbu sezona nav iepauzēta – laiks braukt pakaļ stādiem! Šajās brīvdienās skaistus stādus savam dārzam var iegādāties arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas Zelta rudens ražas svētkos, kur vienkopus pulcējas stādu tirgotāji, amatnieki, mājražotāji un arī speciālisti, kas vada nodarīgas meistarklases par dārza jautājumiem un ne tikai.

Andele Bulduru dārzkopības vidusskolā notiek no pulksten 9 līdz pulksten 16. Sev ko tīkamu var atrast ne tikai aizrautīgi dārzkopji, bet arī paši mazākie, kas būs paņemti līdzi mammām un tētiem, jo bērni var piedalīties radošajās darbnīcās un izjāt ar poniju.

Kā vēsta pasākuma organizatori, ražas svētkos var iepazīties ar dendroloģiskiem retumiem, kas vairāk nekā simts gadu garumā atraduši paliekošas mājas skolas vēsturiskajā parkā. Darbojas arī iepriekš minētais tirdziņš, kurā savus izlolotos labumus piedāvā stādu tirgotāji, amatnieki un mājražotāji. Savukārt apmeklētāju ērtībai ir izveidota arī stādu pietura, kur visi bezmaksas var novietot savus iegādātos stādus, lai ar brīvām rokām varētu pārvietoties pasākumā.

Ražas svētkus arī bagātina meistarklases, kurās profesionāļi sniedz padomus par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar dārzu un ne tikai, piemēram, var apmeklēt floristikas meistarklasi, aplūkot rožu ieziemošanas paragudemonstrējumus, iemācīties veidot bonsai kociņus, kā arī izzināt krūmmelleņu audzēšanas noslēpumus. Šeit vari atrast sarakstu ar visām meistarklasēm un laikiem, kad tās notiek.

Starp citu – andele šonedēļ notiek arī Nacionālajā botāniskajā dārzā, kur arī var atrast kādu skaistu stādu, kas lieliski papildinās dārzu. Šeit vari aplūkot arī rudens stādu tirdziņu kalendāru, kur uzskaitīti tirdziņi no visiem Latvijas novadiem.

Foto ieskats Zelta rudens ražas svētkos Bulduros:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!